Hlavní obsah
Sport

Šmelina se vstupenkami na MS 2024 nabírá na síle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Hokej

Už za pár dní začíná v Praze a Ostravě MS v ledním hokeji. Kromě ceny piva je ale velkým tématem také šmelina se vstupenkami.

Článek

Kdo si včas nekoupil vstupenky na 87. mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos bude odehrávat v arénách v Praze a Ostravě, má už asi smůlu. Vstupenky jsou již v podstatě vyprodány, na zápasy s českou účastí už vlastně úplně. Jedinou možností, jak získat vstupenky, jsou tak již pouze například různé soutěže a podobné akce. Nebo černý trh a inzertní servery, kde se s nabídkou na prodej vstupenek doslova roztrhl pytel. To ale rozhodně nedoporučujeme.

Až dvojnásobné ceny

Petr Bříza, prezident pražského organizačního výboru sice prohlásil, že organizátoři MS budou chtít potírat prodej vstupenek přímo před halou, nicméně na internetu je nabídek na prodej vstupenek několik desítek. V některých inzerátech je dokonce přímo uvedeno, že prodejní cena vstupenek je vyšší než nákupní, u jiných inzerátů je cena přímo uvedena. A mnohdy je to cena téměř dvojnásobná.

Policejní odborníci budou před O2 arenou

Rizikem mohou být i falešné vstupenky. Na ty se chce zaměřit policie, která má mít před pražskou O2 arenou zaparkovaný speciální vůz s odborníky na kyberkriminalitu. Ti se mají přímo na místě zabývat případy, kdy návštěvník u turniketů zjistí, že je jeho vstupenka neplatná. Nelze ale očekávat, že by se dotyčný do haly potom dostal. Policie bude na místě zjišťovat veškeré aspekty nákupu takové vstupenky pro účely dalšího šetření, ale dotyčnému návštěvu haly rozhodně neumožní.

Pozor na přeprodej elektronických vstupenek

Černý trh se vstupenkami bují u každé velké akce. Ať už se jedná o hudební nebo sportovní záležitost. Ale v roce 2024 je prodej papírových vstupenek už možná opravdu archaismem. Vystopovat podvodníka, který prodává falešné papírové vstupenky nemusí být vůbec nic snadného. A elektronickou vstupenku si na černém trhu koupí málokdo. Nebo byste si snad nechali například za 10 tisíc korun poslat QR kód jako vstupenku a věřili tomu, že jste jediní, kdo takový kód dostal?

Nemoc, nebo šmelina?

A prodej vstupenek na inzertních serverech? Proč to není provozovateli takových serverů zakázáno? Jistě, může se stát, že z nějakého důvodu majitel vstupenky nemůže na utkání přijít. Pak by ale mělo být možné vrátit vstupenku prodejci. Třeba přímo do speciální pokladny před halou. Tam by zkontrolovali její platnost, vrátili peníze a nabídli ji novým zájemcům, kterých by u takové pokladny jistě stála dlouhá fronta. Kdo však prodává vstupenku za vyšší cenu, než ji koupil, bude svůj krok těžko obhajovat tím, že onemocněl a na utkání nemůže. Důvod takového prodeje je totiž pravděpodobně jiný. Obyčejná šmelina.

Anketa

Jak se díváte na ceny vstupenek na inzertních serverech?
To je každého věc, za kolik lístek prodává nebo kupuje
33,3 %
Je to špatně, organizátoři by si měli překupování vstupenek pohlídat
57,6 %
Je mi to jedno, hokej mě nezajímá
9,1 %
Celkem hlasovalo 33 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz