Hlavní obsah
Knihy a literatura

Jak číst e-knihy zdarma?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: LinkiCZ

Čtete rádi a nemáte s sebou vždy knihu? I  ty nejnovější lze v Česku číst zdarma elektronicky, a to díky síti, v níž je Česko na špici.

Článek

Stačí totiž mít průkazku do knihovny. Jejich síť u nás je prý nejhustší na světě. Fajn, že kromě piva a rakoviny tlustého střeva excelujeme i v něčem užitečném. Kromě papírových knih lze totiž v knihovně půjčit - překvapení! - i  e-knihy.

Má to samozřejmě svá pravidla a jednu extra podmínku, kterou bez problémů splníte, pokud máte mobil.

Půjčování knih totiž funguje díky spolupráci s jedním z českých eshopů. Knihy si musíte číst přes aplikaci PalmKnihy, která funguje na zařízeních s Androidem (verze 5 a vyšší) a iOS.

Musíte pochopitelně mít platné členství v knihovně a e-mail zapsaný v systému knihovny. Dále si vytvoříte účet na PalmKnihy s tou samou e-mailovou adresou a stáhnete si aplikaci PalmKnihy.

V knihovním katalogu si pak vyhledáte knihu, rezervujete ji přes svůj účet a objeví se vám v aplikaci ke čtení. Půjčenou knihu můžete mít obvykle na měsíc.

Počet půjčených knih závisí na rozpočtu jednotlivých knihoven. Například v Kroměříži můžete měsíčně půjčit až tři knihy. Průměrný Čech jich zvládne 10 ročně, tak to je myslím fajn limit. Ale něco mi říká, že jestli tohle čtete, patříte mimo průměr.

V čem mají e-knihy ještě výhodu kromě toho, že v mobilu je máte po ruce pořád? Třeba že v knihovně nemusíte čekat, když si novinku půjčil někdo před vámi.

Tak co, zkusíte to?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám