Hlavní obsah

Jestli vás Amper láká, tak ještě pořád máte šanci to stihnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Löw-Beer Tugendhat

Milovníci technologií, pozor! Pokud jste ještě neslyšeli o veletrhu Amper, je nejvyšší čas to napravit.

Článek

Tento mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky se koná na Brněnském výstavišti a rozhodně byste si ho neměli nechat ujít. Přináší totiž to nejlepší z světa moderních technologií a inovací.

Slyšeli jste už o tom úžasném veletrhu Amper? Jestli ne, tak to musíte rychle napravit! Zamiřte na Brněnské výstaviště, protože tam se až do pátku koná tento fantastický mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky. Věřte mi, že to rozhodně stojí za návštěvu!

Amper má už pořádně dlouhou tradici – představte si, že se konal poprvé už v roce 1993! Od té doby se samozřejmě hodně změnil a vyrostl. Letos na veletrh dorazilo přes 400 vystavovatelů z celého světa, aby nám ukázali ty nejnovější technologické vychytávky a inovace. Je to paráda a oči vám budou přecházet!

Jedním z vystavovatelů je i naše milované Vysoké učení technické v Brně, přesněji řečeno Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. Ti tu představují svoje super projekty Smartbox, BUTCA a rozšířenou realitu. Ten Smartbox, to je fakt pecka – dokáže monitorovat a řídit spotřebu energie a udělá z obyčejného elektroměru chytré zařízení. BUTCA zase funguje jako kybernetická aréna, kde se dá trénovat počítačová bezpečnost. A ta rozšířená realita? Z té budete úplně paf! Borci z VUT totiž vytvořili speciální brýle, se kterými zvládnete i práci, na kterou byste si normálně netroufli. Není to skvělé?

Ale teď vám řeknu, co nás zatím nadchlo ze všeho nejvíc – stánek firmy Hakel! Proč zrovna ten? No, protože tam mají vynikající kávu a slivovici! A po tom všem tom obdivování moderních technologií to přijde víc než vhod, to mi věřte.

Jestli vás Amper láká, tak ještě pořád máte šanci to stihnout. Brány výstaviště jsou otevřené každý den od 9 do 17 hodin. A kdybyste potkali bandu nadšenců s kelímky od kávy v ruce, tak to budeme nejspíš my! Tak ahoj, přátelé, uvidíme se na Amperu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz