Hlavní obsah

Neúnavný lovec vraku dostává výhrůžky smrtí: „Žádné letadlo - žádný Blaine“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Löw-Beer Tugendhat, Malaysia Airlines, volné dílo wikimedia commons

Letoun společnosti Malaysia Airlines, 9M-MXD, ilustrační foto

Hledač trosek nebo také lovec vraků nebo skutečný Indiana Jones, protože nachází věci, které jiní nejsou schopni najít – plážový sběrač ano, proč ne? Zatím procestoval 185 ze 195 nezávislých zemí. Blaine Gibson - právník, který se stal průzkumníkem.

Článek

Blaine Gibson, dobrodružný právník a cestovatel upoutal pozornost celého světa, když se vydal na osobní výpravu za odhalením záhady letu MH370 společnosti Malaysia Airlines. Jeho neúnavná snaha najít trosky zmizelého letadla ho zavedla do odlehlých koutů světa, kde učinil pozoruhodné objevy. Společně se ponoříme do neobyčejného života Blaina Gibsona.

Cesta dobrodruha Blaina Gibsona začala dětským snem – navštívit všechny země světa. S neukojitelnou zvědavostí a neústupným duchem se vydal na průzkum zeměkoule. V průběhu let procestoval 185 ze 195 nezávislých zemí, čímž si vysloužil titul neohroženého cestovatele. Ale bylo to jeho setkání s tajemstvím obklopujícím MH370, které změnilo směr jeho života.

Nezlomný duch Blaina Gibsona

V roce 2014 zmizel beze stopy let MH370 společnosti Malaysia Airlines a svět byl a dodnes je zmatený a také fascinovaný. Blaine Gibson se zaměřil na odhalení pravdy o této letecké záhadě. Věnoval svůj čas, zdroje a odborné znalosti hledání trosek z pohřešovaného letadla, odhodlaný uzavřít osud rodinám cestujících a posádky.

Gibson, bývalý právník ze Seattlu, našel spoustu trosek z letu MH370. Do prosince 2016 bylo nalezeno 33 kusů trosek a tři z nich byly jednoznačně identifikovány jako trosky z letadla.

Gibsonovo neúnavné pronásledování ho zavedlo do různých zemí, kde předpovědi oceánských map ukazovaly na možná místa ztroskotání. Právě během jeho pátrání v Mosambiku došlo k nečekanému průlomu. Ve spolupráci s místním rybářem Gibson narazil na trojúhelníkovou, metr dlouhou část z ocasu letadla. Byla na něm napsána slova značící „nešlapat“, která sloužila jako vážná připomínka tragédie, která se odehrála. Tento objev znamenal začátek jeho pozoruhodné cesty lovce trosek.

Vzal jsem to do rukou a… Říkal jsem si, není to příliš lehké? Hluboko uvnitř jsem cítil, že držím kus letadla.
Blaine Gibson

Blainovo pátrání po troskách MH370 se neobešlo bez problémů. Když se rozšířily zvěsti o jeho údajných vazbách na Rusko, stal se terčem výhrůžek smrtí. Gibson se obával o svou bezpečnost, a tak se skrýval, aby se vyhnul zvědavým pohledům cizích lidí. Navzdory rizikům ho jeho odhodlání odhalit pravdu pohánělo kupředu.

Začal jsem dostávat výhrůžky smrtí od anonymních lidí. Věci jako ‚Žádné letadlo, žádný Blaine‘ a říkají mi, abych se vzdal svého pátrání.
Blaine Gibson

Oddanost Blaina Gibsona svému poslání zůstala neochvějná, a to i tváří v tvář nepřízni osudu. Pokračoval v hledání a nenechal se odradit překážkami, které na něj čekaly. Jeho cesty ho zavedly na Madagaskar, kde během jediného dne našel další tři kusy vraku. Mezi nimi byl i panel od vchodu do letadla, který sloužil jako dojemná připomínka tragédie, která se odehrála.

Byl to kousek, který když jsem držel v rukou, tak mě rozplakal. Vyrvalo mi to srdce z těla.
Blaine Gibson

Každý kousek trosek, který Gibson objevil, měl hluboký význam. Jedním z takových předmětů byl rám kolem televizní obrazovky na zadní straně sedadla před vámi, který je dojemným symbolem posledních okamžiků cestujících. Gibson ji držel v rukou a cítil tíhu jejich příběhů, nadějí a rozplakal se.

Neúnavné pátrání Blaina Gibsona po troskách letu MH370 ho nejen přiblížilo k pravdě, ale také zažehlo naději v rodinách obětí. Jeho objevy přispěly k probíhajícímu vyšetřování a vrhly světlo na možný osud nešťastného letu. Zatímco záhada obklopující MH370 může přetrvávat, Gibsonova oddanost slouží jako svědectví o nezdolném lidském duchu.

Mimořádná cesta Blaina Gibsona jako lovce trosek uchvátila představivost celého světa. Jeho neochvějné odhodlání hledat odpovědi, navzdory rizikům a výzvám, je důkazem síly odhodlání. Jak pátrání po letu MH370 pokračuje. Gibsonovy objevy poskytly neocenitelné poznatky a přinesly útěchu rodinám postiženým touto tragédií. Jeho odkaz jako dobrodruha a hledače pravdy bude navždy hluboko vryt do análů historie letectví.

Jsem cestovatel. Různí lidé mi říkají lovec vraků, sběrač vraků nebo skutečný Indiana Jones, protože nacházím věci, které ostatní lidé nejsou schopni najít. Plážový sběrač, ano, proč ne?
Blaine Gibson

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Hledač

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz