Hlavní obsah

Veletrh bydlení a architektury: Malometrážní domky, modulární stavby a glamping

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Löw-Beer Tugendhat, licence Site 123

Víte, co je teď největším hitem v oblasti bydlení? Přece malometrážní domky, modulární stavby a glamping!

A představte si, že právě na tohle všechno se zaměřuje letošní Stavební veletrh Brno a Festival architektury, který proběhne od 24. do 27. dubna. Pokud vás tyhle trendy zajímají, rozhodně si to nenechte ujít!

Článek

Představte si, že byste mohli žít v nádherném, útulném, a přitom plně vybaveném domečku, který má všechno, co potřebujete k pohodlnému životu, a přitom zabírá jen několik málo metrů čtverečních. Zní to jako sen, že? Anebo co takhle strávit dovolenou uprostřed nádherné přírody, ale s veškerým luxusem a komfortem, na který jste zvyklí? Přesně tohle vám může nabídnout glamping, tedy glamorózní kempování. A to nejlepší z těchto světových trendů uvidíte na vlastní oči právě na brněnském výstavišti!

Letošní Stavební veletrh Brno a Festival architektury proběhne od 24. do 27. dubna

Na specializované výstavě Tiny Houses, která je součástí Stavebního veletrhu, se vám představí více než deset skutečných minidomků od předních českých výrobců. Budete si je moct pořádně prohlédnout zevnitř i zvenku, vyzkoušet si, jak se v nich bydlí, a načerpat spoustu inspirace pro vlastní bydlení nebo třeba pro stavbu víkendové chaty. Uvidíte různé varianty dispozičního řešení, interiérového designu i třeba materiálů, ze kterých se dají minidomky postavit.

A pokud vás při prohlídce napadne jakákoliv otázka, ať už ohledně technického řešení, vybavení, nebo čehokoliv jiného, nemusíte se bát zeptat. Na místě budou po celou dobu přítomni odborníci z řad výrobců a architektů, kteří vám ochotně a fundovaně poradí. Zajímá vás, jak to vlastně funguje s napojením minidomků na inženýrské sítě nebo s likvidací odpadů? Přemýšlíte, jestli se do pár metrů čtverečních opravdu vejde všechno, co potřebujete k životu? Nebo vás trápí tepelně-izolační vlastnosti a energetická náročnost minidomků? Nebojte se na cokoliv zeptat, organizátoři výstavy mysleli opravdu na všechno a rádi vám zodpoví každý váš dotaz.

Kromě minidomků čeká na návštěvníky Stavebního veletrhu a Festivalu architektury i další lákadlo – přehlídka designových saun. Saunování je v poslední době čím dál populárnější a mnoho lidí touží mít vlastní saunu třeba na zahradě. Pokud patříte mezi ně, rozhodně si nenechte ujít expozici těch nejoriginálnějších saun od špičkových českých výrobců. Třeba tam najdete přesně tu, která bude dělat parádu na vaší zahradě!

Takže pokud máte poslední dubnový víkend, čas a chuť načerpat pořádnou dávku inspirace pro svoje bydlení, neváhejte a vyrazte na brněnské výstaviště. Vstup na výstavu Tiny Houses i na přehlídku designových saun je součástí jedné vstupenky na Stavební veletrh a Festival architektury, takže za svoje peníze rozhodně dostanete maximum inspirace a zážitků. A kdo ví, třeba tam potkáte i mě, protože si to rozhodně nenechám ujít!

Mějte se krásně a užijte si první jarní dny plné skvělých nápadů pro vaše bydlení!

Vaše Eva

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz