Hlavní obsah
Seberozvoj

Do života si přitáhneme to, jaké jsou naše převažující myšlenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman

Stejné věci se přitahují. Je to princip fungující na všech úrovních.

Článek

Pravidlo, že se stejné věci přitahují, můžeme vidět všude kolem nás. Ve všech oblastech. Když půjdete na fotbal, nepřekvapí vás, že uvidíte sektor fanoušků, kteří jsou stoprocentně spjatí s klubem kterému fandí. U každého klubu toto tvrdé jádro skalních příznivců existuje. Co tyto lidi spojuje?

Spojuje je stejné mentální nastavení. Tito fanoušci vyznávají stejné klubové hodnoty. Je to vidět na všech symbolech, jako jsou vlajky, šály, nebo oblečení s emblémy klubu. Zpívají na stadionu stejné písně a scházejí se ve stejných hospodách. Prostě jsou naladěni stejně.

Slovo „naladěni“ to vystihuje naprosto přesně. Rezonují na stejné vlně.

Stejně tak to platí v dalších oblastech. Metaloví fanoušci jsou naladěni také stejně. Na stejném principu se k sobě přitáhli například řádové sestry. Nebo nadšenci do určitého druhu literatury a filmu.

To stejné bychom mohli aplikovat na to, jestli uvažujeme negativně nebo pozitivně. Zákonitě platí, že úspěšní se scházejí s úspěšnými a looseři s loosery. Lidé, kteří si neustále na něco stěžují, velmi rádi tyto své nářky sdílejí s lidmi, kteří to mají podobně. A navzájem si kvitují své vidění světa. To, co rezonuje na stejné vlně (frekvenci) stejně, se k sobě prostě přitáhne.

Kniha „Zákon rezonance“ je přesně na toto téma. Popisuje principy, které když si uvědomíme, získáme možnost něco začít měnit. Měnit své mentální nastavení. Naladit se na něco jiného, než co bylo převažujícím způsobem našeho myšlení. A ve finále měnit realitu, ve které žijeme, v realitu, ve které bychom chtěli žít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz