Hlavní obsah
Seberozvoj

Hrajete svou vlastní hru, nebo hru někoho jiného

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Buď si svůj život tvoříme sami, nebo nám ho tvoří někdo jiný.

Článek

Je to velmi jednoduchá otázka.

Hraji v životě svou vlastní hru, nebo jsem součástí hry někoho jiného.

Někdy je to velmi těžké rozlišit. Je to tím že nežijeme izolovaně. Jsme součástí mnoha vztahů a jsme propojení se spoustou lidí. Nejenom lidí, ale jsme i součástí mnoha celků. Žijeme v pletenci vztahů prolínajících se celou společností. S tím se nedá nic dělat a vždy to tak bude.

Na druhou stranu my sami jsme individualita. Máme schopnosti a dovednosti, které nás předurčují k tomu být originální. Nikde neexistuje naše věrná kopie. Dostali jsme dary. Jsou to naše silné stránky a naše jedinečné talenty, které nemá nikdo jiný. A mix našich silných stránek, vědomostí a životních zkušeností z nás dělá výjimečné jedince.

A proto ta hlavní otázka zní.

HRAJEME SVOU VLASNÍ HRU, NEBO HRAJEME HRU NĚKOHO JINÉHO?

Je důležité si takovou otázku sami sobě položit. Zejména v případě, že cítíme, že nejsme ve svém životě spokojeni. Kdy cítíme, že nejsme na správném místě. V případě, že jsme se rozhodovali podle toho, jak nás to naučili. To znamená, rezignovat na své individuální priority. Z mnoha důvodů, ale zejména ze strachu. Všichni podvědomě víme, jaké životy bychom chtěli žít. Už jako děti jsme měli sny a plány o tom, co bychom chtěli dělat. O tom, co bychom chtěli zažívat. A paradoxně to bylo v souladu s našimi největšími talenty a s našimi silnými stránkami. Věděli jsme přesně, jakou hru chceme v životě hrát. Byla to totiž naše hra, vycházející z našich tužeb a z našich individuálních potřeb. A velmi jasně jsme cítili, že pokud budeme v životě hrát svou vlastní hru, budeme v životě šťastní.

Jenže když jsme dospěli, stalo se, že jsme na svou vlastní hru rezignovali. Příčinou byl strach. Stach z toho, že bychom se svou vlastní hrou v tomto světě zaměřeného na výkon a na peníze neuživili. Celý systém nás k tomu léta programoval a my jsme tomu uvěřili. A tak jsme přijali hru někoho jiného. Přestali jsme si tvořit život sami a dovolili jsme, aby nám ho tvořil někdo jiný.

PS: Nikdy není pozdě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz