Hlavní obsah
Seberozvoj

Jednoduše buďte úspěšní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman

Pierre Franckh je známý německý autor mnoha knih s duchovní a motivační tematikou. Současně je také herec, moderátor a režisér.

Článek

Položme si otázku: „Proč chceme být úspěšní?“ Když se nad tím zamyslíme, možná si uvědomíme, že definovat úspěch není tak snadné. Pro každého to totiž znamená něco jiného. V první chvíli nás samozřejmě napadne, že úspěch je především mít peníze. Mít hodně peněz. Materiální bohatství. V hlavách to tak máme. Kdo je úspěšný, ten musí být i bohatý a myslíme si že to platí i obráceně. Ten kdo je bohatý musí být zákonitě také úspěšný.

Je to však pravda?

Pravda to je pouze do určité míry. A pouze pro některé.

Podívejte se například na Novaka Djokoviče. Nebo Jaromíra Jágra. Jaká byla jejich motivace, aby se stali úspěšnými? Byly to peníze na prvním místě? Myslím si, že ne. Jistě hráli velmi významnou roli i peníze, ale ne tu nejdůležitější. Tím nejdůležitějším aspektem bylo něco jiného. Myslím si že tím hnacím motorem je vnitřní touha. Touha dělat něco, co nás naplňuje a uspokojuje. Prostě láska k tomu, co děláme. Čehož výsledkem je touha zlepšovat se v tom a dělat to na špičkové úrovni. A je jedno, jestli jste chirurg, obchodník, sportovec nebo třeba umělec. Možná i kuchař nebo architekt. Když děláte to, co milujete, úspěch následuje. Dříve nebo později. A s úspěchem následují i peníze.

Takže tou důležitější otázkou vlastně je, co je příčina a co je následek.

O autorovi a knize Jednoduše buďte úspěšní se můžeme také dočíst: Pierre Franckh v této knize ukazuje, že úspěch je mnohem víc, než hledat uznání nebo peníze. Být úspěšný pro něj znamená objevit svůj životní plán a odpovědět na vnitřní výzvu. Je velmi užitečné vytvořit si nový pohled na naše úspěchy a naučit se jich vážit. Na základě překvapivých poznatků, osobních zkušeností a praktických rad autor popisuje, co můžeme udělat pro to, abychom mohli žít své sny. Podle vlastních přání a díky důvěře v sebe sama můžeme opravdu přilákat úspěch do svých životů.

Takže četbě zdar.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz