Hlavní obsah
Seberozvoj

Nevědomost je kapitál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman pixabay

Mnoho lidí utratí tolik peněz, aby vypadali krásně a rozvíjeli se navenek, ale nejsou ochotni utratit nic, aby se rozvíjeli uvnitř.

Článek

Robert Kiyosaki napsal.

Mnoho lidí utratí tolik peněz, aby vypadali krásně a rozvíjeli se navenek, ale nejsou ochotni utratit nic, aby se rozvíjeli uvnitř. Nejlepší projekt, na kterém kdy budete pracovat, jste vy sami. Neexistuje žádný projekt, který by vám poskytl větší návratnost investic.

Mnozí z nás si raději koupí pivo než knihu. Zvládnete mít peníze na každý víkendový večírek, ale nejste ochotní dát peníze na koupi knihy. Některým problémům, kterým jsme v minulosti čelili, bychom se vyhnuli, kdybychom četli knihy. Všechno, co potřebujete vědět, je někde už napsáno.

Nevědomost, vás může zabít. Martin Luther řekl, že nic na světě není nebezpečnější než upřímný ignorant. Nevědomost je kapitál. Někdo jiný vydělá tím, že vy se nezajímáte.

Na světě je tolik úžasných knih, které vám mohou pomoci rozšířit vaše myšlení a pomoci vám při vzestupu na další úroveň vědomí a štěstí. Knihy mají sílu nás měnit a formovat. Důležité je, abychom neustále konzumovali obsah, který nás posouvá kupředu.

Pokud neradi čtete vyzkoušejte audioknihy. Pouštějte je v autě, v posilovně nebo při sprchování a využijete čas, který by byl za normálních okolností ztracen, abyste získali nové vědomosti. Kniha může zachránit manželství, podnikání nebo zvýšit příjem. Až si příště budete chtít nabít telefon, nezapomeňte si také nabít mysl.

Mně osobně se líbí slogan „VZDĚLÁNÍ JE NÁSKOK“. Z toho vyplývá že mít vědomosti znamená být ve výhodě. Na druhou stranu být nevědomý znamená prohrávat.

Nabízí se otázka, prohrávat s kým? Především sám se sebou. Neberte to jako souboj s ostatními. Tak to není. Každý jsme tu ve finále sami za sebe. A sami se sebou se můžeme srovnávat. Srovnávat se s tím, jací jsme byli včera.

Pokud jsme v nevědomosti prohráváme i se světem. Nebo se systémem. Typickým příkladem je finanční negramotnost. Žijeme v systému, který je založen na penězích. A pokud se o své peníze nezajímáme, rozhodně se o ně zajímají jiní. Ti, co určují pravidla finančního světa. Pravidla, podle kterých se ta hra tady hraje. A jestliže vy neznáte pravidla oni je znají velmi dobře. A dokonce je mění během hry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz