Hlavní obsah
Seberozvoj

Od života dostanete to, co očekáváte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Naše mysl je základ toho, jak se bude náš život vyvíjet. Může nám ukazovat cestu ale může být i naše vězení.

Článek

Od života dostanete přesně to, co očekáváte!

Je to pravdivá věta?

Každý vidíme svět jinak. Je to v pořádku. Každý máme totiž jiné životní zkušenosti a jiné názory. Je to dáno tím, v jakém prostředí jsme vyrůstali. Tím, jaká byla naše rodina a jaké jsme slyšeli názory, které v ní převažovaly. Tím, jaké jsme zažívali zkušenosti. Byla v ní převážně podporující a harmonická atmosféra, nebo jsme slýchávali spoustu negace a atmosféra byla spíše konfliktní, jenž měla k harmonickému prostředí dost daleko.

V jaké sociální skupině jsme vyrůstali? Zažívali jsme dostatek, nebo naše rodina finančně spíše strádala?

Všechny tyto vlivy nás utvářely. Podepsaly se na tom, jací dneska jsme, jak vnímáme svět kolem sebe. Úplně stejně ovlivnily naše postoje k ostatním, ale i sami k sobě. Naše osobnost se těmito okolnostmi vytvořila a vytvořily se i filtry vnímání světa.

Což může být fajn, když nám to dopomáhá vytvářet si šťastný život, ale může to být i brzda, která nám ve vytváření spokojeného života brání.

A to v případě, pokud svou roli, které jsme na základě všech těch životních zkušeností uvěřili, bereme jako něco, co je dané. Co již nejde změnit. Uvěřili jsme tomu, že nemáme šanci na změnu. Že nemáme možnost volby. A tak jsem se se svou rolí smířili.

V tom případě dostaneme přesně to, co očekáváme.

Pokud se vám vaše role nelíbí očekávejte něco jiného!

Vždy totiž máme možnost věci změnit. Jen to chce si ujasnit, co vlastně od života chceme. Vybavit si vizi našeho života.

Vybavit si ji do všech podrobností.

Jakou chci mít práci? Jaká práce by mě naplňovala a dávala mi smysl? S jakými lidmi se chci stýkat? Jakou chci mít rodinu? Jaké chci mít vztahy v rodině? Jaké chci mít přátele? Jaké chci mít bydlení? Kde chci bydlet? Jaké chci mít zázemí. Kolik chci vydělávat? Kolik chci mít v úsporách a investicích? Co bych chtěl dělat pro ostatní? Co je pro mě vlastně to nejdůležitější?

Mít to neustále na očích. Podvědomí takhle funguje. Pak totiž najednou začnete hledat cesty jak k tomu dojít. Vaše očekávání se začnou naplňovat.

Od života dostanete přesně to, co očekáváte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz