Hlavní obsah
Seberozvoj

Pochybujete o sobě? Přemýšlíte, jestli jste se vydali správnou cestou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman

Vyznat se sami v sobě je někdy složité. Pokud v tom nemáme jasno, pochybujeme o vlastním úsudku.

Článek

Světoznámá psycholožka Carol Dwecková působící na Stanfordově univerzitě přišla po desetiletích bádání se skutečně převratnou myšlenkou – upozornila na moc, kterou má nastavení naší mysli. Dwecková je přesvědčená, že za úspěchem nestojí zdaleka pouze naše schopnosti a talent, ale také to, zda přistupujeme ke svým cílům s fixním nebo s růstovým nastavením mysli. Odhaluje, co všichni skvělí rodiče, učitelé, ředitelé firem a sportovci už vědí a ukazuje, jak může jednoduchá myšlenka týkající se mozku napomoci lásce k učení a nezlomnosti, které jsou základem úspěchu ve všech oblastech života.

Aktualizované vydání autorka doplnila o nové informace, které vyplynuly z jejího dalšího studia nastavení mysli nejen lidí, ale i organizací.

V knize se dozvíte:

  • Jaký je rozdíl mezi dvěma typy nastavení mysli
  • Že je možné změnit vlastní schopnosti a změnit se jako člověk
  • Co spojuje výjimečné studenty
  • Jaké nastavení mysli vládne na vašem pracovišti
  • Proč někteří lidé umějí budovat trvalé a uspokojivé vztahy
  • Jak motivovat děti a pomoci jim zlepšit se nejen ve škole
  • Že růstově nastavené mohou být také celé firmy a organizace.

CAROL S. DWECKOVÁ, Ph.D., je považována za jednu z předních badatelek v oblasti zkoumání osobnosti a sociální a vývojové psychologie. Působí na Stanfordově univerzitě a je členkou Americké akademie umění a věd. Její texty vycházejí v časopisech The New Yorker a Time či v denících New York Times, Washington Post a Boston Globe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz