Hlavní obsah
Finance

Robert Kiyosaki -Bohatý táta, chudý táta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman vlastní

Robert Kiyosaki není pouze autor známých knih a podnikatel. Je to velmi osvícený motivátor a řečník na poli osobního rozvoje.

Článek

Jeho snad nejznámější kniha se jmenuje „Bohatý táta, chudý táta“.

Myslím si, že tato kniha by měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislým. Je plná psychologie a je v ní spousta námětů ,které vás donutí zamýšlet se nad tím, jak to děláte vy. I ohledně bohatství často žijeme v naučených myšlenkových vzorcích. Přemýšlíme většinou o způsobech jak dojít k finanční nezávislosti podobně jako naši rodiče. Znamená to, že jsme cíleně a dlouhodobě vedeni k tomu, abychom získali kvalitní vzdělání a následně dobrou práci. To nám prý zajistí, že se po nějaké době staneme finančně nezávislými. Tou hlavní otázkou je, jestli takovéto návody fungují. Každý si může zodpovědět sám, když se rozhlédne kolem sebe.

Robert Kyiosaki píše, že vzdělání samo o sobě nezaručuje vůbec nic. A dokumentuje to na příkladu jeho vzdělaného otce, který do konce života zápasil s financemi a nikdy se bohatým nestal. Poukazuje, že to zásadní je váš postoj. Postoj jaký máte sami k sobě. Jak sami sebe definujete. Postoj jak přistupovat k řešení svých finančních záležitostí a jak změnit způsob uvažování o tvoření své vlastní budoucnosti. A v neposlední řadě jakým informacím věřit a jakým ne.

Bohatý táta, chudý táta je dobrá kniha. A Robert Kiyosaki je člověk ,který je velmi inspirativní, tak jako jeho život samotný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz