Hlavní obsah
Názory a úvahy

Stejné věci se přitahují

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Stejné věci se přitahují.

Článek

Vidíme to všude kolem sebe. Ve sportu, v zábavě, nebo třeba v politice. Přitahuje se stejný způsob myšlení, stejné myšlenky. A to nakonec vidíme v realitě. Rockery, kteří fandí metalu potkáte spolu. Na koncertech, na festivalech, v online prostředí. A je jedno na které straně. Jestli to jsou hudebníci nebo fanoušci. Často obojí současně.

Nebo například příznivci fotbalových klubů. Také se vyznačují stejnými hodnotami. Používají stejné symboly, zpívají na stadionech stejné písně. Vyznávají stejné klubové barvy a potkávají se ve stejných hospodách. Myslí a věří stejným věcem.

A co řádové sestry? Tam to funguje úplně stejně. Jsou spolu, protože je dalo dohromady to, čemu věří.

A co chudí a bohatí? Úspěšní a neúspěšní? Šťastní a zklamaní? Chytří a blbci? Dobrosrdeční lidé a hajzlíci?

Prostě vrána k vráně sedá. Krásně je to vidět v politice.

Prostě to, čemu věříme, to také dostaneme. Když si myslíme, že navždy budeme chudí, dostaneme chudobu. A se stejně věřícími lidmi můžeme nadávat na to, jak je ten svět nespravedlivý. Platí to i opačně. Když věříme, že něco dokážeme, tak se to uskuteční.

(„Když něčemu opravdu věříš, celý vesmír se spojí, aby se to uskutečnilo.“ Paulo Coelho- Alchymista).

Takže pokud chceme změnit realitu, do které jsme se vlastním myšlením dostali, musíme změnit vlastní myšlenky.

Někdy to jde velmi těžko a bolí to. A pokud tuto změnu budete chtít zkusit, vsaďte se, že vás vaše stejně myslící okolí bude odrazovat. A dělat vám překážky. Protože pokud by se vám to podařilo, bylo by krásně viditelné jejich vlastní selhání.

A to přece nemohou dopustit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz