Hlavní obsah
Víra a náboženství

Víra je zdroj všeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman- Pixabay

Víra

Víra je důležitá. Nikdo, komu se podařilo zrealizovat své sny, to nedokázal bez toho, aniž by pevně věřil že uspěje.

Článek

Možná už delší dobu nosíte v hlavě nápad. A možná ten nápad nosíte v hlavě velmi dlouhou dobu. Myšlenku, která Vám připadá geniální. Pokaždé, když si na ni vzpomenete, zaplaví vás vlna vzrušení. A těšení se na to, až ji zrealizujete. Už jste svůj záměr mnohokrát promysleli do nejmenších detailů. Probádali jste ho ze všech možných úhlů a pohledů. Promysleli jste všechny alternativy, jak by se mohl váš záměr vyvíjet. Nakonec jste došli do bodu, kdy jste připraveni. Už je vše ve vaší hlavě nachystáno. Už zbývá jediné. Spustit to. Cítíte, že teď je ta správná chvíle. Sami sebe vidíte, že stojíte na startovní čáře a čekáte na výstřel. Jste na značkách a periferně vidíte rozhodčího, jak zvedá paži, ve které drží startovní pistoli. Jako ve zpomaleném filmu vidíte, jak stiskává spoušť. A pak se to najednou stane.

Slyšíte ten zvuk. Zvuk, jenž vás vystřelí do akce.

Crrrrrrrn, crrrrrn!

Otevřete oči a zaklapnete budík. Tak jako včera. Tak jako každý den minulého týdne, kdy musíte do práce. A tak jako každý jiný den v několika posledních letech. Tak jako každý den si uvědomíte, jak čas běží. Stále stejným tempem odpočítává hodiny vašeho života. Je to pro vás frustrující. A uvědomíte si ještě jednu věc. To, že uběhl další den, kdy jste to neudělali. Kdy jste v sobě nenašli odvahu udělat to jinak. Přehodit výhybku a vydat se jiným směrem. Do života, který je naplňující a vzrušující. Takového, jenž je plný nových zážitku a ve kterém se nemůžete dočkat rána, abyste mohli začít opět realizovat vaši geniální myšlenku, kterou jste nosili v hlavě už léta.

Občas možná přemýšlíte, proč to tak máte. Proč se nedokážete pevně rozhodnout. Z jakého důvodu nemůžete v sobě najít odvahu udělat ten krok. Někde hluboko uvnitř tušíte, že tu odpověď znáte.

Vy si prostě nevěříte. Nevěříte, že byste to mohli dokázat. Nevěříte, že máte ty schopnosti, abyste vaši geniální myšlenku uvedli do praktického života. Nevěříte, že byste se mohli uživit tím, čím by jste žili. A tak to pokaždé vzdáte.

Víra je důležitá. Nikdo, komu se podařilo zrealizovat své sny, to nedokázal bez toho, aniž by pevně věřil že uspěje.

Víra je mocný nástroj, který odděluje úspěšné od neúspěšných.

Víra pomáhá překonávat překážky.

Víra vás udržuje ve hře.

Víra vás fokusuje na váš záměr.

Víra je předpoklad vytrvalosti.

Víra je zdroj odvahy riskovat.

Víra soustřeďuje energii na cíl.

Víra pomáhá dělat správná rozhodnutí.

Víra je zdroj všeho.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz