Hlavní obsah
Sport

Co dnes dělá fotbalový trenér Martin Hašek?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons CC BY 4.0 Autor: @el_loko74

Martin Hašek

Martin Hašek st. prožil relativně úspěšnou hráčskou kariéru, ale méně úspěšnou trenérskou kariéru. Co dnes dělá?

Článek

Hráč

Martin Hašek s fotbalem začínal v Pardubicích. Během vojenské služby hrál za Union Cheb. Odtud přestoupil do Slovanu Liberec. Zde na pozici štítového záložníka podával velmi kvalitní výkony, dokonce se stal i členem reprezentace, a tak ho v roce 1997 koupila Sparta Praha.

Během svého působení ve Spartě prožil svá nejlepší fotbalová léta. Hrál zde až do svých 32 let, kdy přestoupil do Austrie Vídeň. V Rakousku hrál ještě za klub Sturm Gratz, aby následně využil nabídku trenéra Hřebíka a přestoupil do Dynama Moskva. Hřebíkovo působení v Rusku trvalo velice krátce, a tak následující sezónu hraje znovu za Slovan Liberec a z něj opět přestupuje do Sparty. Zde se již výrazněji neprosadil a spoji prvoligovou hráčskou kariéru končí v klubu Marila Příbram.

Trenér

V roce 2007 se stává asistentem trenéra ve Spartě. Následně dostane nabídku trénovat Baník Sokolov. Jeho působení nebylo vyhodnoceno jako neúspěšné, a tak se znovu vrací na Spartu nejprve jako asistent, aby se následně stal hlavním trenérem v anglickém modelu vedení klubu, kdy hlavní trenér řídí tréninky a generální sportovní manažer rozhoduje o všem ostatním. Zůstává jim i po odvolání Josefa Chovance z místa GSM a nástupu Jaroslava Hřebíka. Sparta ani pak nedosahovala očekávaných výsledků a opouští anglický model.

Martin Hašek se stává na 2 roky trenérem B-mužstva, krátce trénuje ve Vlašimi, aby přijal nabídku Bohemians a stává se jejím hlavním trenérem. Po neuspokojivých výsledcích je říjnu roku 2019 odvolán. Po několikaleté pauze nastupuje jako trenér Ústí nad Labem a následně Zbrojovky Brno. Ani v jednom případě nesplní očekávání, která do něj vkládá vedení klubu a jeho působení končí předčasně.

Podnikatel

Na přelomu století spolu se svým bratrem Dominikem založili firmu, která prodávala sportovní potřeby pod názvem Hašeksport. Nikdy nevykazovala zisk a její činnost byla po krátké době ukončena.

V roce 2008 společně se svoji manželkou zakládá firmu Mojas, která se zaměřuje na organizování mimoškolních aktivit převážně sportovního zaměření.

V roce 2012 založil ještě s jedním společníkem firmu Football coaching & management, která v posledních letech nevykazuje žádnou činnost.

V roce 2021 založili manželé Haškovi zájmové sdružení Lesní klub Hašánek, který provozuje svobodnou školku Hašánek.

Co dnes dělá?

Dnes je naplno zaměstnán ve své mateřské školce. V několika rozhovorech řekl, že tato práce ho naprosto naplňuje.

Nemělo by se to nijak znevažovat, každá práce, která se dělá poctivě a se zaujetím si zaslouží úctu.

Akorát je škoda, že na to, co by chtěl v životě dělat,přišel až tak pozdě, Zbrojovka Brno by možná zůstala v první lize, Ústí nad Labem by možná postoupilo a sportovní výsledky Bohemians se také po jeho odvolání zlepšily.

Zdroj Wikipedie, justice.cz, www.hasanek.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz