Hlavní obsah
Sport

Prosadí se ve Spartě Kryštof Daněk?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0 Autor:SonoGrazy

Kryštof Daněk

Za poslední dva roky byli ve Spartě tři talentovaní útočníci. Adam Karabec, Michal Ševčík a  Kryštof Daněk. První dva odešli na hostování s opcí. Daněk se z hostování vrátil. Udrží se v kádru Sparty?

Článek

Kariéra

Narodil se 5 ledna 2003. S fotbalem začínal ve Chvalkovicích, ale už jako 12letý přestupuje do Sigmy Olomouc. Poprvé reprezentoval v roce 2017 v mládežnickém výběru U15 a od té doby byl nominován do všech výběrů, kam podle věku patřil. Za první tým Sigmy Olomouc nastoupil poprvé v roce 2020. V lednu 2021 se do historie Sigmy zapsal jako její historicky nejmladší střelec v samostatné české lize, gól Opavě vstřelil v 18 letech a 18 dnech. Nebylo proto žádné překvapení, že si ho vyhlédla Sparta, kam v roce 2022 přestupuje.

Sparta Praha

Do Sparty přichází ve stejnou dobu jako nový trenér Brian Priske. Toho zaujal už v prvním přípravném zápase proti chorvatskému týmu Rjeke, kdy dal branku. Tu dal i v prvním soutěžním utkání proti Liberci, a tak se v tu dobu hrálo stylem „vše na Daňka“, on něco vymyslí. To bohužel neunesl, ze základní sestavy se vytratil a postupně došlo k druhému extrému, že nehrál vůbec. Proto nebylo žádným překvapením, že následující sezónu odešel na roční hostování do FK Pardubice.

FK Pardubice

I sem přišel zvýšit ofenzivní sílu mužstva. I tady velká očekávání úplně nenaplnil. Pravidelně ale hrál a to mu velmi pomohlo. 8 branek a jedna asistence není tak úplně špatná bilance.

Zůstane ve Spartě?

I když jeho cílem, jako ostatně naprosté většiny českých fotbalistů, je zajímavé zahraniční angažmá, je jisté, že by uvítal alespoň jednu úspěšnou sezónu ve Spartě. Otázkou je, zda si ho Sparta bude chtít nechat. Pro podzimní část sezóny asi ano. Michal Ševčík a Adam Karabec odešli a bylo by dobré mít v kádru alespoň jednoho hráče podobného typu. Je však málo pravděpodobné, že by se ve Spartě trvale prosadil. Ta každého půl roku přivádí z ciziny jednoho hotového útočníka a mladí hráči, kteří přicházejí z českého prostředí, to mají velice složité.

Zdroj: www.livesport.cz, https://cs.wikipedia.org/wiki/Kry%C5%A1tof_Dan%C4%9Bk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz