Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pavel Blažek šedá eminence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otec Josef Pařížský, známý také jako šedá eminence, by v dnešní době mohl připomínat ministra Pavla Blažka.

Článek

I když Miroslav Kalousek byl dlouho považován za politickou šedou eminenci, zdá se, že nyní mu Pavel Blažek dýchá na záda. Blažkovo vedení vlády dokonce zastiňuje jednu z nej ikonických chvil Kalouska, kdy se statečně postavil komunistickému Nejvyššímu státnímu zástupci, JUDr. Igoru Střížovi, s výzvou: „Igore, ty nepodáš dovolání v kauze Parkanová a já tě nechám ve funkci.“

V kontrastu s tím, ministr Pavel Blažek se nyní nachází ve středu kontroverze spojené s manipulací astronomických částek vlastní země. Jeho šedé vládní vedení bylo postaveno do stínu nedávnou kauzou týkající se Mostecké uhelné. Místo toho, aby zastavil odliv českých zdrojů do Švýcarska, zdá se, že situaci ještě prohloubil. V rámci soudního líčení dokonce odrazoval svědky a zainteresované strany od výstupů a vyhrožoval jim tajnými službami, které měly údajně celý proces pod kontrolou.

Běžnému občanu je skrze média vykreslován podnikatel Antonio Koláček jako zloděj a podvodník, který údajně ošidil stát o miliardy z Mostecké uhelné. V úvodu této politické kauzy hrála klíčovou roli novinářka Jana Klímová, která byla za své články o tomto tématu oceněna prestižní Cenou Ferdinanda Peroutky. Zdroje svých informací čerpala přímo z Mostecké uhelné, a to díky spolupráci s podnikatelem Petrem Pudilem.

I když tajné služby nikdy veřejně neupozornily na problémy spojené s nákupem Mostecké uhelné, byly za scénou po celou dobu významným hráčem. V konečném důsledku Česko získá jen malou část z celkových prostředků. Většina miliard směřuje přes Švýcarsko přímo do kanceláří v Moskvě. Pan ministr Pavel Blažek by po pětihodinovém setkání s panem Nejedlým mohl podat nejpodrobnější informace na toto téma, neboť má k dispozici nejnovější údaje.

Jako občani si oblékneme svetry na zimu a pevně držíme palce naší úžasné vládě.

Ludvík Svoboda

P.S. Zdravím všechny Čučkaře!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám