Hlavní obsah
Názory a úvahy

Čech bez trička v ulicích města aneb Antonio Panděras, který nemá žádné fanynky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ekpah, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Přišlo léto a s ním i tradiční jevy s ním spojené. Jedním z těchto jevů jsou polonazí lidé ve městech, kteří naprosto beze studu dávají na odiv svá těla.

Článek

Nesoudnost, neslušnost nebo obojí?

Horké letní měsíce lákají k ochlazení se jakýmkoliv možným způsobem. Jedni volí ledový nápoj nebo den strávený u vody, jiní se rozhodnou ochladit tím, že shodí horní část oblečení a vyrazí do ulic. Tento způsob sebeochlazení však může být doslova na úkor ostatních lidí. Pohled na tělnatého a zpoceného chlupáče v centru města jistě většina lidí neocení. Nesoudné (ne)oblékání tak nějak k českému létu patří, ale někteří to ženou až do extrému. Ostatně ani ženy nezůstávají pozadu nasoukané v legínách, ať už mají sebevětší nadváhu. Mezi další jevy patří nevkusně odhalující oblečení nebo rádoby vtipné, ale ve skutečnosti spíše křupanské plavky „boratky“, které jsou v létě k vidění na každém kroku.

Na vzhledu prostě záleží

Ačkoliv se dnešní společnost tak nějak nuceně snaží tvářit, že na vzhledu nezáleží, opak je pravdou. Na vzhledu záleželo vždy a také záležet bude, to se zkrátka pravděpodobně jen tak nezmění. Dokonce i člověk s vysportovanou postavou jdoucí přes centrum města pouze v plavkách či spodním prádle nejspíš pozvedne nejedno obočí a u kolemjdoucích vyvolá diskuzi na téma soudnost. V nadpise zmíněný polonahý panděras nejspíš vyvolá ještě větší pobouření. Ne nadarmo je v některých letoviscích takové polonahé promenádování ve městech zakázáno. Místní obyvatelé si pravděpodobně nechtěli zakrývat oči pokaždé, když začne sezóna a slunce chtiví turisté odhodí své svršky.

Osvěžit se lze i v triku

Zmíněný ledový nápoj, nanuk nebo vhodně vybraný prodyšný outfit osvěží v letních dnech dostatečně, navíc jako bonus nebudete nechtěným středem pozornosti a příkladem nevkusu. S příchodem veder se totiž nikam nevypařují ani nesnižují společenské normy a chodit po městě tzv. „na pračlověka“ nemá se společenským chováním nic společného. Samostatnou kapitolou jsou pak (polo)naháči v MHD. Jsem si celkem jist, že většina lidí nemá chuť se otírat o cizí zpocené tělo, nebo si po něm sednout do propocené sedačky. Slušné chování se zkrátka často vymáhat nedá, a proto je na každém z nás, aby se choval přiměřeně a vhodně.

Autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz