Hlavní obsah
Lidé a společnost

Phrogging aneb někdo mi žije v domě, potají mě pozoruje a natáčí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Víte, co znamená slovo phrogging?

Máte pocit, že vás někdo pozoruje? Třeba doma nebydlíte sami. Fenomén phroggerů, tedy lidí, kteří se „nakvartýrují“ do cizí domácnosti a přivádí její členy k šílenství je víc než děsivý…

Článek

Phrogging, činnost podobná squattingu, ale daleko děsivější. Takzvaní phroggeři žijí ve stejné domácnosti jako jejich oběti, ovšem tajně a bez jejich vědomí. Schovávat se mohou pod schody, ve sklepě, na půdě, v garáži, ale třeba také ve skříni anebo třeba přímo ve zdech domu.

Cíl phroggerů bývá různý, často se jedná o bezdomovce, kteří po nocích berou rodině jídlo anebo si dají sprchu, když všichni zmizí do práce. Může se jednat i o stalkery, vyšinuté jedince anebo lidi, kteří si zkrátka chtějí z někoho pořádně vystřelit.

Další berou phrogging jako adrenalinový koníček, během kterého počítají, kolik týdnů anebo měsíců dokáží zůstat v cizím domě bez toho, aby je odhalil majitel.

Jak poznat, že mám doma phroggera?

  • Ztrácejí se vám v domě věci, hlavně pak zásoby jídla
  • Máte pocit, že vás někdo pozoruje
  • Nemůžete najít klíče
  • Skoro byste přísahali, že u vás straší
  • Přišel vám nezvykle vysoký účet za elektřinu

Případ z USA

Mauricio Damian-Guerrero se platonicky zamiloval do dívky, kterou si vyhlédl přes platformu OnlyFans. Tu začal sledovat a brzy zjistil, kde bydlí, a dokonce jí ukradl klíče. Žena si podle všeho nenechala vyměnit zámek, Mauricio se totiž dostal do domu, kde se ukryl na půdě.

V noci si pak svou oběť potají natáčel a do auta jí umístil sledovací zařízení, díky čemuž věděl o každém jejím kroku. Mauricia naštěstí dopadla policie, ženě se totiž nepozdávaly podivné zvuky vycházející právě z půdy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz