Hlavní obsah
Lidé a společnost

Top 3: Konspirační teorie, o kterých jste ještě neslyšeli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Konspirační teorie, o kterých jste možná neslyšeli

Zfalšované přistání na Měsíci, tajné elity ovládající svět a ještěři v přestrojení za královskou rodinu. Konspirační teorie známe v určité podobě každý, tady jsou tři, na které jste ještě možná nenarazili.

Článek

Paul McCartney zemřel

Podle této konspirační teorie zemřel frontman kapely The Beatles v roce 1966, tedy v době, kdy zažívala skupina svoji vůbec největší slávu. Paul McCartney měl utrpět autonehodu cestou ze studia a na její následky nakonec zemřít v nemocnici. O jeho smrti se rozhodli ostatní členové hudební skupiny pomlčet a zpěváka nahradit dvojníkem. Teorie zní naprosto šíleně, mnozí z fanoušků jí ale dodnes věří.

Důkazem má být například přebal alba Stg. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Na tom je vyobrazena kapela Beatles a před nimi buben, na kterém stojí „I one IX he die,“ tedy „zemřel 11. 9.,“ buben navíc zdobí šíp, ten pak míří přímo na Paula. Jenže na bubnu ve skutečnosti stojí „Lonely Hearts,“ tedy „osamělá srdce.“ Podle konspirátorů byl text zřejmě později upraven.

Jako další důkazní materiál mají sloužit i nejrůznější písničky přehrané pozpátku, ze kterých prý má být zřetelně slyšet „Paul je mrtvý, chybí nám, chybí.“ Podle jiných se zase zpěvákovo chování a vystupování za ty roky na pódiu změnilo, z čehož usuzují, že se jedná o klon.

Projekt Blue Beam

Projekt Blue Beam má částečně vysvětlovat fenomén UFO. Podle konspiračních teoretiků se vláda Spojených států amerických spojila s NASA, aby simulovaly mimozemské přistání. NASA pak nemá mít v zájmu zkoumat vesmír, ale pracovat na tvorbě obřího hologramu. Ten má simulovat konec světa, vystrašit lidstvo a dostat jej pod naprostou kontrolu.

Podle mnohých křesťanů se jedná o snahu nastolit světový řád pod nadvládou Antikrista, který bude probíhat ve třech krocích. Prvním prý bude objevení archeologických návrhů, které zpochybní pravdivost mnohých náboženství. Druhým bodem má být show, kdy z nebe vystoupí proroci a nejrůznější bohové - to už se bude jednat o ony hologramy. Třetím krokem má pak být implantace myšlenek skrze mikročipy.

Britney není free

Podle další konspirační teorie spravuje sociální sítě Britney Spears kdokoli, jen ne sama zpěvačka. Mnozí fanoušci zachází ve svém tvrzení ještě dál a myslí si, že je americká popstar už dokonce dávno mrtvá.

Mezi jejich hlavní argumenty patří to, že Spears sdílí na své sociální sítě upravená videa se zřetelným filtrem zakrývajícím obličej. Glitche pak mají odtajnit drtivou pravdu, tedy to, že je na videích někdo jiný anebo jsou vytvořena pomocí umělé inteligence.

Britney Spears také nedávno vydala svoji knihu, ve které odtajňovala spoustu ze svého soukromí, sama ji ale veřejně nepromovala, na veřejnosti se prakticky neukazuje a v poslední době nedává ani rozhovory médiím. Má přitom o čem mluvit, nedávno se totiž díky #FreeBritney movementu dostala z područí svého otce a po letech se stala svéprávnou.

Jaká je vaše oblíbená konspirační teorie? Doufám, že žádné nevěříte a berete je s nadsázkou a humorem. Jinak to totiž ani nejde.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz