Hlavní obsah
Cestování

Malý průvodce po Benátkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Aneta Strohová

Průvodce na Benátky - Aneta Strohová

Co vidět, jak se orientovat, rychlotipy na přepravu a nápady na památky - nechte se překvapit italskou romantikou:

Článek

Kdy vyrazit do italského města romantiky?

Do Benátek jsme jeli začátkem března, týden po karnevalu, a nemohli jsme si vybrat lepší dobu. I když jeden den pršelo, stálo to za to. Nebylo tam tolik lidí a celkově tam panovala pohodová atmosféra.

Což bylo překvapení, pokud jste stejně jako já neslyšeli nic jiného, než, že Benátky jsou jen turistické. Momentálně zažívám nechuť k Lisabonu a Praze kvůli davům, toto bylo příjemné překvapení. Takže pokud se nebojíte občasné zimy a deště, navštivte Benátky koncem února nebo v březnu - my využili dobu jarních prázdnin. A ceny jsou také o něco lepší.

Foto: Aneta Strohová

Benátky (@ejnets)

Kolik dní potřebujete na Benátky?

Byli jsme tam v týdnu, od pondělí do pátku - to jistě také pomohlo - přeskočili jsme víkendové davy. Čtyři plné dny jsou ideální, abyste z toho doopravdy vykřesali, co nejvíce.

Nejlevnější a nejjednodušší transfer z letiště Marco Polo je autobusem ATVO k Piazzale Roma, kupte si lístky také pro cestu zpět, je to o něco levnější (18 euro), přímo na letišti či online. Autobus jezdí každý 20/30 minut až do pozdních hodin.

Foto: Aneta Strohová

Benátky

Bydlení a poplatky:

Bydleli jsme v hotelu přímo v centru města, vedle náměstí Piazza San Marco. Pokud máte možnost, rezervuje hotel dopředu, cena na čtyři noci, v rámci momentální krize, byla také přijatelná.

Od ledna 2023 je potřeba platit poplatek za vstup do Benátek, pokud tedy budete bydlet v centru, nezapomeňte, že budete doplácet ještě něco kolem 3 až 8 euro podle času návštěvy.

Jídlo a pití:

Birreria Forst

The Caffe Rosso

Gelatoteca SuSo

Rossopomodoro - PIZZA!

Caffé Florian - nejstarší kavárna na světě - je také nejdražší, jakou jsem kdy navštívila.

Pokud se trochu ztratíte v malých uličkách Benátek, najdete zde místa zvaná Bacáro, malé bary, kde si můžete dát občerstvení (cicchetto), víno a kávu.

Canal Grande je nejlepší na prohlídku, ale vynechejte předražené turistické atrakce a najděte si příjemná, útulná místa mimo hlavní třídu.

Co vidět v Benátkách?

Dechberoucí výhled na Benátky zadarmo je T Fondaco Rooftop Terrace - rezervujte si návštěvu předem, alespoň týden, online (vše doopravdy zdarma). Nezapomeňte na rezervaci pro všechny návštěvníky a jen zkontrolujte, v kolik hodin je západ slunce. My jsme navštívili přesně v tuto dobu a bylo to kouzelné. Měli jsme také štěstí na počasí a méně lidí.

Bridge of Sighs

Acqua Alta Library - knihkupectví se slavnými schody z knih

Ponte dell'Accademia

Danieli Hotel

Palazzo Contarini del Bovolo

Peggy Guggenheim Collection - skvělé muzeum

Ponte Della Paglia

Canal Grande

Foto: Aneta Strohová

Benátky (@ejnets)

Murano a Burano (a Lido) - Snadno dostupné veřejnou dopravou, zároveň pěkná projížďka lodí. Vřele doporučuji naplánovat zpáteční cestu do Benátek za západu slunce. Kupte si lístky na lodě (hromadnou dopravu v Benátkách) na 24 hodin a více - dá se online, či pomocí aplikace, nebo na jakémkoli místě poblíž lodní stanice Vaporetto (vodní autobus), společnost je ACTV, a můžete to také využít na cestování a prohlídku Benátek z vody, aniž byste museli platit navíc za taxíky, nebo jiné turistické, drahé dopravní prostředky.

Samozřejmě, Burano je ten nejznámější barevný ostrůvek, ale Murano za to taky stojí. Na výlet si vyhraňte minimálně celý den.

Foto: Aneta Strohová

Benátky (@ejnets)

Najděte další tipy a triky na cestování a Portugalsko u mě na blogu Ejnets, a nebo se setkejme na Instagramu @ejnets. Ráda pomůžu a odpovím na další otázky.

Foto: Aneta Strohová

Benátky (@ejnets)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz