Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zlevněte pivo, nechci mít manžela pořád doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Levné pivo prospívá rodinným vztahům. Někdy není na škodu mít večer jenom pro sebe.

Článek

Zdražování piva, téma, o kterém bych si nikdy nemyslela, že se mě dotkne. Ale opak je pravdou. Začínám to přímo pociťovat u nás doma. Ne, že by snad zdražení piva nějak výrazně narušilo náš rozpočet, tady problém není. Zdražování piva ale začíná narušovat naše osobní vztahy. Jsme spolu doma častěji než dříve. A to se jeví jako problém.

Chodí méně

Ne, že by byl můj manžel hospodský povaleč, který by musel být denně v zaplivané pivnici, kde vypil svých deset kousků hned po cestě z práce. Ale nebyl týden, kdy by se svými kamarády na nějaké to pivo nevyrazil. Na pár hodin jsem ho měla z domu. Každý jsme tak mohli trávit večer po svém, dle svých představ.

Ale se zdražováním piva se jeho zvyky začaly měnit. Chodí méně. Rozhodně už to není každý týden, někdy to není ani jednou za 14 dní. Je častěji doma, a to se negativně podepisuje na našem vztahu. Jak se říká, všeho moc škodí a tohle je dokonalá ukázka. Prostě to doma někdy zavání typickou „ponorkou“. A čím více bude doma, tím více se bude krize prohlubovat.

Prý je to drahé

Nechodí z prostého důvodu. Pivo už jemu, i jeho kamarádům – kumpánům připadá drahé. Kdyby si alespoň našli někde nějaký prostor, kde by se scházeli. Třeba u někoho v garáži. Ale ne, oni se přestali vídat úplně. Takže i když vysedávání v hospodě sice nebyl ten nejlepší koníček mého muže, měl aspoň něco, nějakou zábavu, nějaké zpestření. A to teď, se zvyšující se cenou piva, pomalu končí.

Mění se

Nezájem o hospodu se projevuje i na tom, že se mění. Dříve jsme doma měli opravdu jenom pár lahví piva. Teď si pravidelně kupuje v akci celé basy, které ukládá ve sklepě. A místo trochu kulturního popíjení čepovaného piva v hospůdce, se jenom v trenkách a ušmudlaném tričku vyvalí na gauč, s lahváčem v ruce. Kde je ten kultivovaný muž, kterého jsem doma měla? Zlevněte pivo, nebo se s ním rozvedu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz