Hlavní obsah
Astrologie

Horoskop pro psy a kočky na srpen

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marcela Zlatohlávková

Psi se učí celý život, i když výchova dospělého psa dá více zabrat, než výchova štěněte

Co můžete s pejsky a kočkami zažít v srpnu, na to se můžete podívat. Vždy berte v potaz, ve kterém měsíci se vaše zvířátko narodilo.

Článek

Mnozí z nás mají doma kočku nebo psa, někdo dokonce obojí. Jsou to právoplatní členové naší domácnosti a mnohdy jsou hýčkáni stejně, jako děti. I oni mají svůj vnitřní svět a potřebují vaši péči.

Leden

Váš „plyšáček“ v podobě kočky se rád nechá rozmazlovat, o tom není žádných pochyb. Pořád jde ale o dravé zvíře a potřebuje zahnat nudu, když nebude mít kočka žádnou motivaci, zpohodlní. Když vám začne škrábat po skříních nebo byt znečišťovat, zabavte ji hračkami.

Máte-li doma nemocného pejska, pozor na pusinky. Pokud je zvíře zdravé, je to samozřejmě dovoleno, i když vyčištění chrupu by mělo následovat vždy. Pokud je ale pejsek nemocný, mělo by stačit pohlazení, jinak na sebe můžete přenést i jejich nemoc.

Únor

Pro v únoru narozenou kočku je nejlepší, pokud nebude sama, ale bude ve společnosti alespoň dvou koček. Mohou tak vzájemně nejen „lovit“, ale i si společně pečovat o srst. Ta je u koček důležité, mají ji rády krásně hebkou a dávají si na ní záležet.

Psi se učí celý život, i když výchova dospělého psa dá více zabrat než výchova štěněte. Přesto je pes až do vysokého věku schopný vštípit si do hlavy různé povely, dokonce se mohou ve svém chování i „přeučit“, pokud byla z nějakého důvodu zanedbaná jejich výchova.

Březen

Kdyby neměla kočka člověka, musela by si obživu najít a ulovit sama. Pokud jí naservírujete jídlo do schovávaček v podobě tunelů, dopřejete jí nejen dobré jídlo, ale i radost z toho, že si ho musela tak trochu ulovit. Inteligentní věci pro kočky podporují přemýšlení zvířete.

Pokud váš pejsek dělá něco špatně, snažte se odhalit příčinu jeho chování. Může jít o chronickou bolest, traumatizující zážitek, stres, izolaci. To všechno může u psa způsobit, že přílišně štěká, nedokáže se sám zabavit. Pravidelná vyšetření jsou nezbytností.

Duben

Pro v dubnu narozené kočky je člověk velmi důležitou osobou. A většinou s vámi bude chtít spát v posteli. Pokud jí to dovolíte, budete posilovat propojení mezi vámi a jí, kočka dovede stahovat negativní energie, umí vám navodit klid. Rozhodnutí bude ale vždycky na vás.

Aby soužití člověka a psa fungovalo, je nutné stanovit určitá pravidla. V dubnu narození pejsci budou mít vždycky potřebu být hlavou smečky. Abyste se vyhnuli konfliktům, naučte psa základním povelům, které by měl vždy a za každých okolností respektovat.

Květen

Jedete na dovolenou a chcete si s sebou vzít i svoji kočku? Nejdříve si to pořádně rozmyslete, protože kočky cestují nerady. Každá změna místa pro ně znamená velký stres, všechno neznámé je znervózňuje a mohlo by se stát, že by se vám mohla i zatoulat.

Nechce váš pejsek chodit na vodítku? Na počátku se to nelíbí žádnému, přesto ho to naučit musíte. Jestliže vás pejsek hned na počátku cesty začne tahat, zůstaňte stát na místě. Pokračujte až tehdy, když se k vám přiblíží. A jakmile opět zatáhá, je postup stejný – zastavte se.

Červen

Odvézt kočičku k veterináři, to je mnohdy nadlidský úkol. Je proto dobré, abyste ji už od mala učili na přepravní box. Pokud by vám kočka běhala po autě, mohlo by to zapříčinit vážnou dopravní nehodu. Do boxu jí dejte kočičí mátu, bude tam pak chodit raději.

V červnu narození pejsci milují všechno očichávat, zastavit se u všeho. Je důležité, abyste ho naučili na povel „fuj!“. Zazní-li tento povel, pes by měl okamžitě zareagovat a ukončit svou činnost, nechat danou věc na místě. Poté ho vždy pochvalte.

Červenec

Kočka narozená v červenci má velmi citlivé uši, proto pozor na všechny ohňostroje u příležitosti letních „grilovaček“. Každá kočka slyší třikrát lépe než člověk, to si pamatujte. Pokud ohňostrojům neodoláte, nenechávejte při nich kočku samotnou, vždy by měla cítit bezpečí.

Psí zoubky jsou jako jehličky a pokud je pes ještě malý, bude se snažit každého kolem sebe kousat, tedy i vás. Už od útlého psího mládí učte psa k tomu, že kousání by měl umět ovládat. Přirozený vývoj psa a jeho socializace mu budou nápomocny a pes si bude dávat pozor.

Srpen

Ať si kočka lehne na jakékoli místo, vždy by měla mít možnost úniku. A to zvláště tehdy, pokud se v rodině vyskytují malé děti. Kočky jsou citlivé na nálady svého okolí a v případě, že budou děti dělat velký hluk, nebude se kočce v jejich přítomnosti líbit.

Podobně jako koně dovedou i psi vycítit, jakou máte náladu. Velmi dobře to umí právě v srpnu narození pejsci, ale ani ti ostatní nebývají v tomto umění pozadu. Pokud chcete zvíře něco naučit, musíte být klidní, jinak výcvik raději odsuňte.

Září

V září narozené kočky milují syrovou stravu, ale musíte s ní opatrně a nesmí být tato strava jediným krmivem. Ani v přírodě se kočky nekrmí jenom svalovinou. Syrové porce musejí být sestaveny odborně, podle moderních technologií.

Krmení má velký vliv na chování zvířete. Mnozí psi trpí nedostatky v oblasti výživy, což se potom negativně projevuje i v onom zmiňovaném chování. Pokud si nejste jisti, čím a jak vašeho pejska krmit, poraďte se s veterinářem, nebo v prodejně s krmivem.

Říjen

Také jste zjistili, že v poslední době vaše kočka trochu přibrala? Není se co divit, v říjnu narozené kočky mají k obezitě sklony. U koček je ale nadváha stejně škodlivá, jako u člověka. Bude potřeba jednat a zbavit kočku této zátěže, upravte jí co nejdříve množství stravy.

Pohyb je pro každého pejska nedílnou a důležitou součástí života. Pokud se z nějakého důvodu váš pejsek sportovním aktivitám vyhýbá, neměli byste si myslet, že jde o líného psa. Většinou je tomu tak proto, že ho něco bolí, nechte pejska vyšetřit.

Listopad

Zhubla vaše kočka hodně rychle? Potom zbystřete, protože velmi rychlé hubnuté může u koček vést k problémům s játry, jedná se o tzv. „ztukovatění jater“. Opatrnost je při hubnutí vždycky na místě a platí to, co u lidí. Raději pomalu než rychle.

Větším rasám, zvláště těm listopadovým, mnohdy procházka nestačí a potřebují něco, kde si energii vybijí. Vyzkoušet můžete agility, což je vlastně hra nejen pro psa, ale i páníčka. Procházet budete společně překážkami a energie se bude vydávat téměř sama.

Prosinec

Majitelé koček by měli mít vždycky v záloze někoho, kdo se jim o kočku postará v případě, že musejí odjet někam pryč. Taková chůva je vlastně k nezaplacení, protože kočku nemusíte nikam převážet a nepotřebuje, aby se o ni pořád přespříliš staralo. Myslete na to.

Máte nekastrovanou fenku a zdá se vám nějaká divná? Mohlo by jít o falešnou březost, která nastupuje několik týdnů po hárání. Fena se pak chová tak, jako když je březí a má štěňata, i když nebyla kryta. Veterinář vám může dát medikamenty, které vaší fence pomohou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz