Hlavní obsah
Jídlo a pití

Staré rady k nezaplacení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na tomto webu nebo na Seznam.cz.

Foto: Marcela Zlatohlávková

Aby se dort dobře krájel, je nutné stále ponořovat nůž do teplé vody

13. 11. 19:09

I když my mnohdy tápeme, co a jak udělat, naše babičky si věděly rady vždycky. Pojďme nahlédnout do jejich tajemství, protože ověřené rady jsou pro všechny ty nejlepší.

Článek

Staré rady k nezaplacení

I když my mnohdy tápeme, co a jak udělat, naše babičky si věděly rady vždycky. Pojďme nahlédnout do jejich tajemství, protože ověřené rady jsou pro všechny ty nejlepší. A na Vánoce, kdy se rodina schází u prostřeného stolu, se mohou hodit dvojnásob.

- Měkká rajská jablíčka opět ztvrdnou a dají se krájet, ponoříme-li je na 15 minut do studené vody.

- Aby se dort dobře krájel, je nutné stále ponořovat nůž do teplé vody.

- Křen se nechá lépe zpracovávat, jestliže jej dáme na několik minut do mrazáku.

- Kyselé zelí zůstane světlé, přidáme-li do vaření trochu mléka.

- Aby nám bábovka nebo práškové třené těsto nespadlo, postavíme do těsta kousek makaronu. Ten působí jako komín a těsto dobře vyběhne.

- Jestliže maso položíme před pečením alespoň na hodinu do mléka, bude obzvláště křehké.

- Sušenky se nepřilepí, jestliže před pečením opláchneme plech pečlivě studenou vodou, dobře osušíme a lehce potřeme tukem. Před každým pečením ale musíme celý postup opakovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz