Článek
Staré rady k nezaplacení
I když my mnohdy tápeme, co a jak udělat, naše babičky si věděly rady vždycky. Pojďme nahlédnout do jejich tajemství, protože ověřené rady jsou pro všechny ty nejlepší. A na Vánoce, kdy se rodina schází u prostřeného stolu, se mohou hodit dvojnásob.
- Měkká rajská jablíčka opět ztvrdnou a dají se krájet, ponoříme-li je na 15 minut do studené vody.
- Aby se dort dobře krájel, je nutné stále ponořovat nůž do teplé vody.
- Křen se nechá lépe zpracovávat, jestliže jej dáme na několik minut do mrazáku.
- Kyselé zelí zůstane světlé, přidáme-li do vaření trochu mléka.
- Aby nám bábovka nebo práškové třené těsto nespadlo, postavíme do těsta kousek makaronu. Ten působí jako komín a těsto dobře vyběhne.
- Jestliže maso položíme před pečením alespoň na hodinu do mléka, bude obzvláště křehké.
- Sušenky se nepřilepí, jestliže před pečením opláchneme plech pečlivě studenou vodou, dobře osušíme a lehce potřeme tukem. Před každým pečením ale musíme celý postup opakovat.