Hlavní obsah

Zbavte se prášků na spaní!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marcela Zlatohlávková

Na našem trhu lze zakoupit i produkty z Reishi ve formě tablet, ale tady už jsou zastoupeny další složky a účinek houby tak nebude stoprocentní

Hypnotika jsou skupinou léků, která se předepisuje stále častěji. Pokud někdo začne brát pravidelně léky na spaní, ocitne se v začarovaném kruhu a není cesty ven.

Článek

Návyk mají většinou ženy po posttraumatickém zážitku či jsou-li delší dobu v depresích. Není to ale pravidlo, v „návykové pasti“ se mohou ocitnout i muži. Přestanou-li se poté léky užívat, většinou se marně čeká na blahodárný spánek a po pár bezesných nocí se po lécích sáhne znovu. Kdo by také vydržel měsíc bez spánku a normálně fungovat. Zeptáte-li se psychiatra, jak se návyku zbavit, tak vám neporadí. Nic se nedozvíte ani u lékárníků. Mohou vám pouze doporučit přírodní kombinaci léků, které vás ale neuspí. A právě v těchto případech velmi dobře funguje houba Reishi. Důležitá je ale příprava této houby.

Pokud chceme užít houbu Reishi jako prostředek, který nám pomůže bez léků vyvolat blahodárný spánek, zvolíme formu čaje. Doporučuje se v takových případech nešetřit a nekupovat směsy, které by ve finále nefungovaly. Pořídíme si červenou Reishi (alespoň 50 g) bez příměsí (nedrcenou). Houbu nejdříve na minimálně dvě až tři hodiny namočíme (nepoužíváme hliníkové nádobí). Poté ji na mírném plameni 50 minut vaříme a poté ji ještě necháme další hodinu louhovat. Jednu houbu můžeme takto použít i 3krát, jen ji už nemusíme znovu namáčet. Do čaje přidáme špetku skořice a vypijeme hodinu před spaním. Na počátku odvykání je vhodné ještě po dobu alespoň 3 dní snížit léky na polovinu, teprve poté je zcela vysadit. Zhruba po třech týdnech můžeme vysadit i čaj, spánek se samovolně upraví. Pokud se vám bude zdát čaj příliš hořký, může se dosladit medem.

Houbu Reishi můžeme preventivně konzumovat i jinak. Lžičku drcené směsy přidáme do jakéhokoli nápoje, do kterého pro zvýšení účinku přidáme ještě několik kapek citronové šťávy. Posílíme tak imunitní systém a silně detoxikujeme organizmus, protože odstraníme toxiny z buněk. Významně tak podpoříme léčbu rakoviny, leukémie, děložního čípku, prostaty a dalších onemocnění. Významně také působí na cukrovku, stařeckou osteoporózu, infarkt, deprese, schizofrenii a mimo jiné také dokáže snižovat bolesti po chemoterapii. Brání také kornatění tepen a posiluje organizmus po složitých operacích.

Císařské dynastii by měla být za uznávání této léčivé královny provolána třikrát sláva, i když ty zmařené životy by jí na slávě zase ubraly. Je třeba si uvědomit, že kvalita této houby může být různá, protože z přírody už těchto hub moc nepochází. Pěstují se v pěstírnách a jejich úroveň nemusí být stejná. Na našem trhu lze zakoupit i produkty z Reishi ve formě tablet, ale tady už jsou zastoupeny další složky a účinek houby tak nebude stoprocentní. Vždycky totiž platí, že pokud chceme pro svoje zdraví něco udělat, měli bychom mu věnovat i trochu času. Spolknout zakoupenou pilulku a zapít ji umí každý, vyrobit si svůj lék sám už stojí trochu pozornosti a hlavně lásky k nám samotným. Nezapomínejme, že jde o léčbu podporující, tedy nelze na ni spoléhat jako na jediný zázrak. Minulost této houby nám ovšem může ukázat, že „znovuzrození“ je i díky ní alespoň trochu možné. Vždyť kdo by chtěl stárnout stejně rychle jako čas…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz