Hlavní obsah
Rodina a děti

Domácí kočky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marek Böhm

Náš Kesíček

Domácí kočky. Náš Kesíček.

Článek

Domácí kočky jsou oblíbenými společníky po celém světě. Jejich přátelská povaha a nízké nároky na péči je činí ideálními společníky pro mnoho lidí. Tito nezávislí tvorové mají dlouhou historii spojenou s lidmi, sahající až do starověkého Egypta, kde byly uctívány pro svou lovčí zručnost a mystickou přítomnost.

Domácí kočky mají pozoruhodnou schopnost uklidnit a snižovat stres svých majitelů. Hraní se s nimi a pozorování jejich hravých chování může přinést radost a zlepšit náladu. Doma máme taky jednoho krásného nalezence jménem Kesíček, který nám dennodenně zlepšuje náladu. Jednou zavolal kolegyni z práce její švagr, že někdo nechal na sedadle v autobuse koťátko. A poslal fotku. To neměl dělat. Jakmile mi jí ukázala, hned jsem řekl, že bych si ho vzal. A už je s námi 7 let.

Samozřejmě s ním byly zpočátku trochu problémy, než si zvykl na určitý režim. Ale dnes je s něho jeden z nejhodnějších kocourků, co znám.

Foto: Marek Böhm

Kesíček

Kočky mají různorodé osobnosti – některé jsou hravé a energické, zatímco jiné preferují klidnější prostředí. Ten náš je klidnější povahy. Ale zároveň se dokáže pěkně rozčílit, když se mu něco nelíbí. A hlavně si s námi dokáže povídat. I když vím, že tomu tak není, vytvořil si specifické zvuky, které nejsou mňoukaní. Je legrace, když si s ním „povídáme“. Člověk to musí zažít, aby pochopil, o čem to je. A někdy je hodně upovídaný 😊. Je to náš miláček.

Celkově vzato, domácí kočky jsou zbožňovanými společníky, kteří obohacují naše životy svou přítomností a osobitými charaktery.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám