Hlavní obsah
Cestování

Výstup na Lysou Horu v Beskydech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Výstup na Lysou Horu v Beskydech: Náš Nezapomenutelný zážitek v přírodě

Článek

S mojí ženou jsme se rozhodli vydat na výstup na Lysou Horu, nejvyšší vrchol Beskyd. Chtěli jsem zažít znovu tu úchvatnou kombinaci turistiky a přírodní krásy. A nemohli jsem být spokojenější.

Cesta na vrchol nám přinesla nejen fyzickou výzvu, ale také neskutečné zážitky. Naše první kroky vedly přes řeku Ostravici a každým krokem nahoru jsme byli odměněni nádhernými výhledy a postupným odkrýváním panoramatu. Když jsme zhruba za tři hodiny dorazili na vrchol, byli jsem ohromeni dech beroucím výhledem na rozlehlé údolí. Dokonce jsme spatřili i vzdálené vrcholy Tater. Aspoň si to myslíme 😊

Vrchol nabízí příjemné místo k odpočinku a občerstvení. Byli jsem tam v létě, takže jsme si mohli užívat sluneční paprsky a čerstvý horský vzduch. Výhledy byly opravdu neuvěřitelné. Celý ten výstup byl docela náročný, ale zdejší klid (byli jsme uprostřed týdne) a krása přírody nabízí únik od každodenního shonu.

Beskydy jsou skutečným pokladem, a Lysá Hora je jeho korunou. Každý, kdo má rád přírodu a touží po uniknutí od shonu města, by měl tuto výpravu zařadit na svůj seznam. Výstup na Lysou Horu nám připomněl sílu a krásu přírody, kterou bychom měli chránit a užívat si ji.

Byl to skvělý zážitek, v jinak nabitém týdnu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám