Hlavní obsah
Názory a úvahy

Syn volil Babiše aneb pojďme se nebavit o politice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Jako důsledek mnoha dlouhých rozhovorů o politice vznikl tento krátký článek.

Článek

Anketa

Kolik ministrů z Fialovy vlády dokážete jmenovat?
Jednoho
9,1 %
Dva
0 %
Tři
0 %
Čtyři
0 %
Pět
0 %
Víc než pět
90,9 %
Neznám nikoho
0 %
Celkem hlasovalo 11 čtenářů.

Už před lety jsem si začal pohrávat s jednou myšlenkou. Politika by neměla být brána jako věc na život a na smrt, ale měli bychom ji vidět spíše jako sportovní turnaj. Politické strany jsou hráči podporovaní svým fanklubem, moc je pohár, který se snaží vyhrát. Nic víc.

Když vidím, že se nebaví otec se synem, protože jeden z nich volil ANO a druhý SPOLU, zůstává mi rozum stát. Proč spolu nemluvíte, proč cítíte vztek? Oni se spolu baví. Nikomu z nich nezáleží na zmíněném otci, nikomu z nich nezáleží na zmíněném synovi.

Je důležité, aby vyhrála vaše strana? Když prohraje, musíte ji - pomstít na svých blízkých. Musíte vrátit úder jim? Urazit je, shodit a ponížit? Tak bude čtyři roky vládnout Fiala, Babiš… Zemřete kvůli tomu?

Tohle je vlastně jádro pudla, každé volby doprovází pověstný fatalismus. Pokud vyhraje oponent, je to neodpustitelná urážka a i po letech , když narazím na jeho voliče, vrátím úder. (Verbálně.)

Ale řekněte si upřímně, je tak důležité, kdo vyhraje? Co předchozí volby? Byla to klíčová událost ve vašem životě, že Fiala vyhrál? Babiš před ním, změnilo se něco? Kolik jste schopní jmenovat premiérů od revoluce, kolik ministrů? Proč se ptám? Babiš a Fiala přece nejsou první důležití politici. A i kdyby… Kdo sedí ve Fialově vládě, kdo seděl v Babišově? Pokud jste ochotni kvůli tomu zavrhnout své rodiče/děti, pokud je to tak důležité, aby znovu vyhrál/nevyhrál ten či tě , neměli byste si pamatovat aspoň ty nejdůležitější postavy z jejich vlád?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz