Hlavní obsah
Názory a úvahy

A zase ta víčka…

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Že i obyčejná víčka se stanou politickým tématem, to bych si tedy nepomyslela. A přitom taková blbost…

Článek

Dnes jsem viděla video europoslankyně Nerudové o tom, že i ve Francii mají pet láhve s „neoddělitelnými“ víčky a jak je to jednoduché a vlastně úžasné z nich pít… Moje sympatie nebo antipatie k ní tu nechci rozebírat, ale můj pocit obyčejné ženské z toho videa byl značně rozporuplný. Tak nějak mi připomněl moje mládí a jelikož patřím mezi „Husákovy děti“, tak to nevyznívá úplně dobře. Propaganda jako řemen. Tu cítím na sto honů.

Že i obyčejná víčka se stanou politickým tématem, to bych si tedy nepomyslela. Asi jako dříve byl k smíchu třeba „americký brouk“, tedy mandelinka bramborová, kterou nám sem imperialisté poslali škodit, tak teď se propaguje úplně pošahaný nápad s víčky. Samozřejmě, že se z té lahve jde napít, ale zkoušeli jste si dát třeba kefír? Kde je to skvělé víčko zrovna tak jakože neoddělitelné? To víčko je po otevření plné a po napití mám kefír obtisklý na tváři, na bradě, na nose (to je úplně nejlepší) nebo sakra všude po obličeji, protože když kroutím hlavou, abych se napila a víčku se vyhnula, tak se mi to ne na ne povést. Když se napiju někde na ulici a blbě se utřu, loupe se to a vypadám pak jako zasažená leprou nebo ještě hůř, ale do toho asi raději nechci zabředávat.

Jaký tenhle nesmyslný výmysl má mít přínos? Hlavně ať mi to nevysvětluje paní Danuše, protože její výrok, že „ve Francii to mají taky“, je mimo mísu. Ty brďo nechci mít všechno, co mají jinde. Tam mají i svrab a neštovice a nepokoje a tak…

A co chudáci naše nemocné děti? Když na ně kašlaly zdravotní pojišťovny, že jim nestojí za to platit jim léčbu, lidé u nás sbírali víčka - jak se z víček stanou peníze třeba na operaci, to jsem ale také nikdy nepochopila. No a to bychom teď tedy meli ta víčka ustřihávat?

Jakože skoro všichni lidé, co znám, z gustem to víčko utrhnou. Protože je… štve a překáží a taky jako tichý protest proti hloupým nápadům z hlav poslanců v EU. A věřte mi, že to tak je.

A jestli chcete říct, že tahle rádoby skvělá vychytávka je proto, aby se víčka neválela po ulicích a v lesích a tak dál, tak zaprvé: když dáváte láhve do popelnice k tomu určené, většinou se zmačkají a světe div se, bez víčka se ty potvory zase nafouknou zpátky. Takže ta víčka v popelnici skončí tak jako tak.

Za druhé: když víčko někdo bude chtít zahodit, zahodí ho.

Za třetí: není lepší nápad láhve zálohovat a vykupovat anebo používat zálohované skleněné láhve jako dřív? A ještě by lidé žijící na ulici ty zapomenuté láhve hledali a vraceli je sami a nenechávali je vypité na ulicích a zastávkách. Protože peníze přece. A menší binec.

Možná by to chtělo sejít z Olympu, milí rádoby Bohové z unie a zeptat se na názor lidí. Zeptat se a ne vnucovat ten svůj televize, reklamy nebo videí na Facebooku.

Také vám to vadí?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz