Hlavní obsah
Cestování

Zámeček Nemilkov - jako Fénix vstávající z popela

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Margot Ka

Pokud milujete historii a rádi poznáváte nová místa, stojí návštěva zámku Nemilkov určitě za to.

Článek

Milujete historii a návštěvy památek tak jako já? Tak se nezapomeňte zajet nebo zajít podívat nedaleko Velhartic, kde se ukrývá zámeček Nemilkov.

Chystala jsem se už delší dobu, že zámek navštívím, ale většinou nebyl čas a tak jsem okolo vždy jen projela autem a říkala si, že příště určitě… A to příště nastalo letošní léto.

Zámek si prožil za socialismu svoji dobu temna, ale pak se ho rozhodli koupit současní majitelé a dobré duše tohoto místa. Na první pohled je vidět, že už tady udělali spoustu práce a ještě jí neméně zbývá.

Nás provázela po zámku paní majitelka, uragán energie, dobré nálady a výmluvnosti, ze které čiší láska k tomuto místu a jejímu domovu. Provází vás totiž po jejím domově, procházíte místy, kde žije ona a její rodina. Zámeček není jen místem vystaveného inventáře, ale místo plné života, kde se prolíná čas minulý a současný. Je to domov. A stará kuchyně, to bylo něco pro mne. Věci a kuchyňské náčiní, které si ještě pamatuji z dětských let s věcmi, o kterých jsem vůbec netušila, co to může být. Máte prostě pocit, že nejen majitelé milují svůj zámek , ale i zámek miluje je. Výklad o jeho historii však nechám na paní majitelce a její rodině. Protože nikdo fundovanější a s historií zámku obeznámenější není.

Trošku závidím tu možnost odkrývat skryté „poklady“ tohoto místa. A děkuji za sebe i za ostatní návštěvníky, že je možnost si zámek prohlédnout zvenku i uvnitř a nasát do sebe pozitivní atmosféru tohoto místa.

Jestli rádi poznáváte nová místa, tady se vám bude určitě líbit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám