Hlavní obsah
Názory a úvahy

Andrej Babiš a jeho patriotismus

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Slovák, kterému údajně na srdci leží blaho České republiky, o patriotismu neví vůbec nic.

Článek

Andrej Babiš se po eurovolbách spojil se sobě rovnými a založili novou frakci, která se jmenuje Patrioti pro Evropu. „Patriot je člověk, který zastává společenský i politický postoj, který vychází z kladného a podporujícího cítění jedinců nebo skupin k vlasti, otčině, domovině. Samotný výraz pochází z řečtiny a latiny – patria, patrida, většinou je jím míněna vlast jako stát určitého národa.“ Tolik citát z Wikipedie. V případě frakce Patrioti pro Evropu by se dalo dlouze diskutovat o vhodnosti tohoto názvu. Její členové jsou všechno možné, jen ne patrioti. Taky tvrdí, že jim leží na srdci starost o jejich zemí a občanů v nich žijících.

K jejich tvrzení by bylo dobré dodat: „A teď tu O Červené karkulce.“ Z kapsy jim čouhá ruská vlajka, adorují Rusko a ruský vůdce Putin je pro ně vzorem. Kdyby došlo k napadení Ruskem, tak mu bez uzardění a bez výčitek nechají svou vlast napospas a je jim srdečně jedno, jaký bude její příští osud.

O občany mají zájem jen před volbami, když od nich potřebují získat hlasy. To se předhání ve slibech, o kterých už předem ví, že je nebudou chtít a ani moci splnit. O této skutečnosti však taktně pomlčí. Po volbách velmi rychle zapomenou na předvolební sliby a zajímá je jen teplé místečko a pravidelná výplata, která jim každý měsíc za jejich „práci“ přijde na účet. Andrej Babiš je mezi takovými lidmi ve svém živlu. Je mezi svými. Nikdo mu zde neřekne, že lže. Tam lžou všichni. Kdyby se pořádala olympiáda ve lhaní, členové této frakce by měli umístění na předních místech zaručené. Jejich patriotismus je jako dům postavený na písku. Stačí špatné povětrnostní podmínky a sesype se jako domeček z karet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz