Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké vůbec je? Proč ho máme rádi a co se nám na něm líbí.

Článek

Tak už je tady. Kdo? No přece jaro. Je voňavé, to když rozkvetou květiny, stromy. Hlučné, ozývající se hlasy ptáků. Pestré, hrající na květinových záhonech všemi barvami. Teplé, když se začnou opírat sluneční paprsky do prochladlé země. Svěží, vánkem čechrajícím nám vlasy. Napřed posílalo nesmělé pozdravy v podobě pomalého oteplování a rozkvétání sněženek, bledulí a dalších květinek, které jsou tak nedočkavé, že mnohdy své něžné kvítky vystrkují ven navzdory sněhu, ještě ležícímu a jen pomalu odtávajícímu.

Dalším jarním poslem je skřivánek. Pravidelně na začátku března se začíná ozývat jeho trylkování. Vždycky se moc těším, až ho uslyším. Postupně se začínají vracet i ostatní ptáci: špačci a zanedlouho se objeví vlaštovky, jiřičky, čápi a po zahradách se bude rozléhat kukaččí volání Tam se na špičce hrušky usadil kos a jeho hvízdání se rozléhá po širém okolí. Sýkorky, sedící na jabloni, nezůstávají pozadu.

S přibývajícími slunečními paprsky, se obalí květy i ovocné stromy a pilné včelky budou mít s opylováním hodně práce. Najednou je všude plno barev, vůně, ptačího zpěvu. Teplé sluneční paprsky prohřívají prochladlou zem, schovávají zimní oblečení do šatníků a vytahují ven všechno a všechny, kteří se celou zimu těšili na to, až se oteplí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz