Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Taneční: posunuly jsme se a nebo jsme stále v 19. století?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Taneční jsou sice skvělou společenskou aktivitou pro mladé, ale to, jak k nim většina učitelů přistupuje, je k zamyšlení.

Článek

Probléme nejen tanečních kurzů, ale celkově společenského tance je, že stále rozdělujeme genderové role. V tanečních kurzech bývá většinou víc dívek, než chlapců, což vede někdy k až směšným pravidlům a mírné diskriminaci dívek které se přihlásí jako jednotlivci.

Dívky které do tanečních přicházejí bez partnera, například musí zaplatit vyšší částku než chlapci a nebo páry. Dívky také nemohou využít náhrad v jiných kurzech (pokud tedy daná taneční škola má tuto možnost), aby pro ně bylo v hodině dost tanečních partnerů.

Spousta dívek které přicházejí do tanečních samy, jsou kolikrát spárovány s úplně cizími chlapci, což může taneční pro některé proměnit ve velice nepříjemný zážitek.

Těchto problémů bychom se zbavily, kdyby jsme přestaly lidi rozdělovat podle jejich pohlaví. Proč nemůže tancovat dívka s dívkou a kluk s klukem? Je smutné že i přestože jsme ve 21. století, stále nerespektujeme to že nekteří lidé jsou jiní, než jsme zvyklí. Že některým holkám se líbí holky a některým klukům se líbí kluci a nebo dokonce že některým lidem se líbí pohlaví obě. Pro tanec přece není potřeba aby jeden partner byl muž a druhý žena, tak proč se stále tváříme že to tak je? Proč dívky v některých tanečních musí platit víc, protože kluci mají menší zájem o tanec?

Toto samozřejmě naplatí pro všechny taneční kurzy, určitě jsou tam nějaké kde spolu mohou tančit dvě holky a nemusí platit vyšší cenu, doufejme že jednou tak budou vypadat všechny taneční kurzy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz