Hlavní obsah
Cestování
Předplatné

Zakynthos pod mikroskopem. Úplně jiná kvalita potravin a skvělá jídla

Foto: Markéta Zvolánková

Zakynthos a obecně Řecko není jen o památkách, přírodě a koupání. Je to země s bohatou zemědělskou produkcí a úžasnou národní kuchyní, jejíž poznávání vždy tvoří nedílnou součást našich výprav.

Článek

Skoro vždy, když vyjedu někam dál za hranice Čech, uvědomím si, jak na tom u nás jsme z hlediska kvality potravin a přístupu k  jejich zpracování. Zejména Středomoří nebo Asie mi dokáží náladu zároveň zvednou a zároveň pokazit. Zlepšit proto, že vidím, jak to jinde jde - samozřejmě s velkým přispěním příznivějších klimatických podmínek a jiné geografické polohy - a zhoršit proto, že to po návratu k nám to zase nebude a nebo s nehorázným příplatkem.

Samozřejmě jsou výjimky. Třeba z USA mám zkušenost opačnou - tam jsem se po pár dnech už vážně těšila domů a z našich sousedů - třeba v Německu se mi snad ještě nikdy nestalo, že by mi tam kdekoliv něco chutnalo, a že jsem tam byla bezpočtukrát. Tam je nejjistější pečivo z krámu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz