Hlavní obsah
Seberozvoj

Tři stadia vývoje muže. Bojem proti agresivitě ženy škodí hlavně sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

936

První stadium vývoje muže je dle přírodních civilizací vlastně ještě malé dítě. Tento muž se bojí říct svůj názor. A zejména nechce ublížit své mamince.

Článek

Protože kdyby jí ublížil, tak nepřežije. Problém je v tom, že daný muž neumí ochránit svou ženu ani své děti. I když má už občanku a jeho biologický věk je 30 nebo 50 let. A neumí se zastat ani sám sebe ani proti své manželce nebo proti své matce.

Druhé stadium muže je dle přírodních civilizací ještě chlapec. Před iniciací. Tento muž už umí ženě ublížit a dělá to. Ještě nedospěl k poznání, že jeho síla má sloužit ženě a ne jí ubližovat. A právě cílem iniciace kromě mnoha jiných věcí je poznat, že jeho síla nemá sloužit k ubližování, ale k ochraně. Zejména těch nejbližších.

Krásně popsala rozdíl jedna má klientka: Mého bývalého jsem se bála. Ale věděla jsem, že mi nikdo cizí neublíží. Takže jsem s ním zažívala bezpečí, které se svým současným manželem nemám. Zatímco mého současného jsem si vybrala, abych se ho nebála. Ale pak se bojím s ním. Protože on si nechá ubližovat od druhých a já se bojím, že mě neochrání, kdyby mi chtěl někdo ublížit. Držela jsem mu místo na parkovišti a drze tam zajela cizí ženská. A já jsem jí šla něco říct, jeho vůbec ani neviděla.

A je samozřejmé, že takovéhoto chlapce žena nevidí. I když má 40 let. I kdyby měl 2 metry, tak je pro takovýto druh ženy neviditelný, protože on svou sílu potlačuje. Protože taková žena slyší jen na sílu, slušnost bere jako slabost. A proto je tento muž bezbranný. A nepomůže mu to, že žena se s ním nebojí. Protože ona ho má proto, aby byla chráněná. A když toho není on schopen, tak pak musí sama jít do mužské síly a „Vnitřně jsem byla nasraná na něj, že se nebyl schopen ochránit.“

Se správným mužem se žena nebojí ani jeho ani s ním

Třetí stadium je muž, který umí ženě ublížit, ale už ví, že to nepotřebuje. Už si nemusí nic dokazovat, protože ví, kdo je. A zejména si nic nemusí dokazovat na někom, koho má rád a kdo je nejcennější část celé rodiny. A pro svou a za svou ženu a své děti je schopen bojovat. Když bude potřeba. A protože to ta žena cítí, tak ho už ani nepotřebuje testovat. A muž, když ho bude testovat, tak si ji bezbolestně a láskyplně zkrotí. Třeba objetím. A žena bude v bezpečí nejen s ním, ale i s druhými. A hlavně sama se sebou.

V přírodních společenstvích byl jedině tento muž považován za muže. A ženy by si muže v 1. nebo 2. stadiu nevybraly, protože by to byl rozsudek smrti.
Protože, když je vás 100 členů kmene, tak každý dospělý, který se chová jako dítě nebo je nebezpečný pro své bližní, přináší zkázu. Zatímco v naší společnosti jim dáváme pořád větší a větší moc nad našimi životy. Protože se čím dál více žen bojí jakékoliv agresivity. A tak nutí muže, aby nepostoupili ve svém vývoji na 2. stadium. Protože se muži učí od svých matek bát se své agresivity.

Pokud mají otce agresivního (tedy ve 2. stadiu), tak jsou buď jako oni (tedy také agresivní, aniž by pochopili, co je cílem) nebo pravý opak. A pak zůstávají v 1. stadiu.
A jen málo otců je ve 3. stadiu a dokáže svým synům předat svou zkušenost. A úplně výjimeční jsou muži, kteří jsou vychování v 1. stadiu a od života pochopí, že cílem je 3. stadium. Protože většina mužů zůstane jen ve 2. stadiu. A to, že se jich ostatní bojí, jim stačí. A jeho žena má ještě větší důvod, aby učila své děti, že se mají své agrese bát.

Takže ženy, bojující proti agresi, zvyšují její míru

Už jen proto, že sami bojují agresivně. A čím víc ji zvýší, tím větší důvod mají pro to, aby to dělali ještě víc. A tak dochází k tomu, že čím dál více mužů uvízne v 1. stadiu a pak musí být muž agresivní ještě víc agresivní. Protože agresivitu nelze vymýtit. Protože kdybychom ji vymýtili, tak umřeme na banální nemoci, protože agresi potřebujeme ke své ochraně minimálně proti bacilům.
A agresivní muži nemají dostatečnou korekci od mužů ve 3. stadiu, kteří by mohli jediní přinést bezpečí hlavně ženám, které ho nejvíc chtějí.
A pak je logické, že je čím dál tím větší počet lidí singles. Protože ženy se víc a víc bojí a nejsou schopny unést, že cenou za uvíznutí v 1. stadiu je mamánkovství, nesamostatnost a nechuť být v plnohodnotném vztahu.
A na co že si ženy v dnešní době nejvíc stěžují? No přesně na to, co samy způsobily, aniž by o tom věděly, že svou touhou vymýtit agresivitu způsobily mamánkovství mužů. Tak to dopadá vždy, když něco chceme a nebereme v potaz důsledky našich tužeb.

Naštěstí každá akce vyvolává reakci

Takže dnes jsou způsoby, jak se muži mohou dostat do 3. stadia poměrně rychle a bez ohrožení žen. A díky tomu získat bezpečně to, co muž v 1. stadiu nemůže nikdy a muž ve 2. stadiu jen dočasně a za velikou cenu.
A úměrně tomu jsou i cesty, jak si ženy mohou uzdravit své strachy a dospět k poznání, koho chtějí skutečně. Protože nic na světě není zadarmo a bez důsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz