Hlavní obsah

Co žena nejvíc potřebuje od muže? Bezpečí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

961

Pokud se z jakéhokoliv důvodu necítí bezpečně, reagují nejméně 3 možnými způsoby:

Článek

1. Musím se ochránit sama

Takováto žena působí jako vichřice. Lidé kolem ní mají tendenci se jí bát, když ji neznají skutečně. Ale ve skutečnosti ona potřebuje jen obejmout a procítit, že je v bezpečí. Když jí to její muž nedokáže dát (třeba proto, že se sám bojí své síly), tak žena nemůže jít do ženské energie a ani její muž si ji nemůže užít tak, jako kdyby byla v ženské energii. Kde však ona nemůže být, když její muž není dostatečně v mužské energii.

A problém je, že i člověk jako Jaromír Jágr ve 30 letech, kterého bychom my všichni viděli jako prototyp muže, může být totálně v mužské energii v hokeji, síle, vydělávání peněz. Ale ve vztahu k ženám tehdy zřetelně nebyl. I když si mohl vybírat z nejkrásnějších modelek.
Stejně tak muž, který je o hlavu větší než já a má stisk jako svěrák, tak ve vztahu k ženám byl méně muž, než já i po mrtvičce. A pilně na tom pracujeme, aby byl mužem nejméně tak, jak přísluší jeho muskulatuře.

A dokud se muž nestane plně dospělým mužem (i ve vztahu k ženám), tak jeho žena musí být vichřice. Protože ona se tak moc bojí.

2. Nedokážu se ochránit

Tato žena působí poddajně a submisivně. Ale je to nezdravá submisivita. Jí její poddajnost nepřináší radost, což by skutečná zdravá submisivita měla, ale naopak utrpení, zoufalství, smutek, beznaděj a podobné věci. Protože to není zdravá submisivita, kterou má žena, která ví, že se umí ochránit a tak už to nemusí dělat, když se cítí být v bezpečném prostředí. Ale je to ponížení, ze kterého se neumí dostat. A muž jí také nedokáže odsud zvednout nebo naopak ji tam ještě víc táhne. Protože muž, který nezná svou sílu, tak si ji musí aspoň připomínat tím, že se chová jako debil ke své ženě nebo i k dětem.
A to jsou všichni ti muži, kteří ubližují svým nejbližším. Vypadají silně. Ale ve skutečnosti jsou ti nejslabší. A sílu mají jen fyzickou. A i tam se chovají jako zbabělci.

Zatímco muž ve vlastní síle nemusí nic předstírat. Ani si na nic hrát. On navenek vypadá jako průměrný muž. Ale když se ukáže něco, co by chtělo (jeho) ženě ublížit, tak se vydá klidně i do nerovného boje, aby svou ženu ochránil. Zatímco zbabělec právě tehdy couvne.

3. Musí mě ochránit společnost

To jsou všechny ty ženy, které bojují proti toxické maskulinitě. A vůbec si neuvědomují, že čím víc je muži poslechnou, tím víc se budou bát své vlastní síly (tedy oni si to nazývají jako agresi) a budou je ještě míň schopni ochránit. Je to jako byste chtěla všechny odzbrojit. Ale odzbrojit se nechají jen ti, co nikdy nepředstavovali nebezpečí. Zatímco zločinec najde způsob. https://fzone.cz/clanky/hlasy-volajici-po-odzbrojeni-lze-chapat-ale-veda-mezitim-smeruje-jinym-smerem-glosa-7602
A vždy budou muži, kteří je neposlechnou a ti vždy ženy ohrožovali. Ale teď už zmizí muži, kteří by mohli ženy ochraňovat. A tak boj proti toxické maskulinitě ublíží nejvíc ženám. A tak ženy budou ještě víc bojovat proti mužům, kteří mají jen fyzickou sílu a tito muž to budou brát jako útok proti nim. A tito muži budou ještě víc útočit, aby se obránili. A ženy se také budou jen bránit. Ale způsobem, který vyvolá ještě víc strach a když je člověk zoufalý a v koutě, tak se chová stejně jako krysa zahnaná do kouta.

A nikoho z nich ani nenapadne, že vlastně útočí vždy jen ti, co mají strach. Protože kdyby daný muž neměl strach, tak by ženu obejmul a počkal by, až strach v této ženě roztaje. Ale to jde udělat s ženou, která mě zná a která to dovolí. Když mě nezná, její strach jí to nedovolí.

Řešení

je aby muži přijali svou mužskou energii. I svou agresi. I svou toxickou maskulinitu, která je toxická, protože není přijata. Jakmile ji muž přijme, toxicita zmizí a zůstane jen mužská síla. (Což je něco jiného, než fyzická síla).

A vyplakali všechny své bolesti. Protože představa, že muž nesmí plakat je skutečně toxická. (Kromě situace, kdy jste ve válce. Tam je to naopak schopnost, která zvětšuje šanci na přežití).
A když muži začnou, je to celé pro ženy snadnější. Ale ženy mohou začít i u sebe. Jen to bude těžší, než kdyby začali společně nebo kdyby začali jen muži.

I na vaše (klidně anonymní) dotazy ohledně zdraví a vztahů se těším na https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz