Hlavní obsah
Finance

Jediné skutečné riziko bitcoinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Totiž, že bude zcela zakázán. V takovém případě veškerá investice skončí ztrátou 100 % a definitivně.

Článek

Ale zatím všechny zákazy vedly jen k pozdějšímu ještě většímu růstu ceny. Např. Čína je příkladem země, kde jsou kryptoměny v podstatě zakázány, ale ani toto nevedlo k definitivnímu propadu hodnoty bitcoinu.
A o zákazu se uvažovalo i v USA, ale když už bitcoin vlastní 10 % populace a 22 % má účet na jedné z kryptoburz, tak už to asi ani nejde a hlavně i USA už začíná tušit, že zákaz by nic nevyřešil. Takže riziko, že bude bitcoin zakázaný v demokratických zemích, jako je ČR, je téměř nulové. A kdyby tady vyhrála antidemokracie, tak to bude menší ze všech rizik, která by nám hrozila.
Závod o první bitcoinový burzovně obchodovatelný fond (ETF) vyhrála trošku překvapivě Evropa. se schválí první ETF v USA, tak se opět rapidně sníží možnost, že by byl bitcoin zakázán.

I přesto ale zas a pořád radím,

abyste do kryptoměn investovali jen tolik, kolik si můžete dovolit ztratit.
Protože se klidně může stát, že dnes koupíte bitcoin a od té doby bude klesat, až dosáhne 20% hodnoty. Což se stalo už několikrát a proto je dobré investice přidávat po měsících.
A pak za rok, za dva to bude 200-300% růstu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz