Hlavní obsah

Kdyby byli automechanici jako psychologové

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Tak by normální návštěva autoservisu vypadalo takto: „Představujte si, že vaše auto je v pořádku. Tím, že budete myslet pozitivně, tím změníte svou realitu a vaše auto bude jezdit zase jako za mlada.

Článek

Tady je náš největší odborník na mindset. Ignorujte fakt, že spáchal sebevraždu, stejně jako vy musíte ignorovat fakta, že váš olej chce výměnu a že každý následek má svou příčinu.“

Naštěstí jsou i psychologové, kteří uznávají příčinu

Ale je jich menšina.

Když emoce nejsou důležité

Dokonce je velmi významná skupina psychoterapeutů, která vychází z předpokladu, že emoce nejsou důležité. A tento druh psychoterapie je účinný u lidí, kteří jsou ochotní se chovat jako stroje. Protože už ztratili schopnost své emoce prožívat a pak přichází nemoc, aby něco cítili. A když své emoce potlačí ještě víc, tak pak se sebevražda může zdát vhodným řešením. Protože v určitém okamžiku se jeví vražda sebe jako nejefektivnější řešení situace, protože chybí emoce sebezáchovy.

Jestli věříte, že neplatí fyzikální zákony,

pak klidně věřte, že se může vaše manželství spravit, aniž se vyřeší příčiny toho, proč nefunguje. A protože většina příčin je ve věku do 3 let, tak jakákoliv snaha o komunikaci a kompromis vede jen k tomu, že zůstanete vedle sebe, ale nikdy nemůžete zažít jaký je to pocit, když je jeden za druhého a druhý za prvního. Což je nezbytná podmínka pro hluboký a trvalý vztah.

A spokojenost ve vztahu je podmínka pro štěstí

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz