Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Když manžel dává přednost své matce přede mnou. Čtení pro muže i pro ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

938

Tak to znamená, že váš manžel se bojí žen. Nechce žádné z žen ublížit. A tak ubližuje oběma. A vám připadá, že váš manžel upřednostňuje svou mámu.

Článek

Zatímco jeho máma si asi stěžuje na vás. Kvůli tomu, že ona na vás vidí svou vlastnost – vaši dominanci.

Ale já nejsem dominantní

Třeba se pletu. Ale schválně se zkuste zeptat svého manžela, kdo u vás vládne. Ale dejte mu čas. Protože když mu hned začnete vysvětlovat, jak to je, tak se nic nedozvíte. Váš muž je možná dominantní v práci. Ale tipnu si tak na 70 %, že doma si připadá méně důležitý, než vy. Protože tak je učen od své mámy a od všech lidí, kteří mu říkají, že aby byl doma pokoj, je lepší držet ústa.

Ale on se hádá

A jak často vyhraje? A hlavně jak často má on pocit, že vyhrál. Protože hádky jsou relativní věc. Většinou máme pocit, že v 90 % vyhrál ten druhý. A on má pocit, že v 90 % případů prohrál. Takže se ho zeptejte, jestli má pocit, že je doma král. A jestli ho to ani nenapadne a je rád, když máte rovnocenné postavení, tak je pořád pro jeho podvědomí páté kolo u vozu. Protože on cítí podvědomě, že on má být hlavou rodiny. A když není, tak se pořád hádá, není na něj spoleh, je nezodpovědný, nemá o nic zájem. To je cena, kterou platí každá žena za svou rovnoprávnost.

A navíc hlavně ona ztrácí daleko víc. Protože když musí být rovnoprávná, tak nemůže být plnoprávná. Zatímco ženy, které toto chápou a nebojí se mužů, tak jsou plně ženami a muž se o ně stará, chodí rád domů, je spolehlivý a zodpovědný hlavně vůči své ženě a rodině a umí se vzepřít i své matce. Takže taková žena v něm cítí oporu, může se o něj plně opřít, není předřená a také nemá gynekologické problémy.

A když má žena problém, tak muž je tu pro ni a dá jí procítit, že ona je jeho královnou.
Zatímco když chcete mít vše vyrovnané, tak to nakonec skončí bojem o moc nebo, když to muž vzdá, tak udřením ženy, protože za moc se platí zodpovědností. Takže když máte nezodpovědného muže, tak právě cítíte důsledky toho, že jste ho převálcovala.

Řešení

je pro většinu žen těžké až nemožné. Jestli chcete, aby se muž těšil domů, byl vám oporou a uměl se vzepřít své matce, musí váš muž jít více do mužské energie. A to je snadnější pro oba, když současně jde žena víc do ženské energie. Což je úplně opačná věc, než ženská síla. Ženská síla je mužská síla převlečená do ženských šatů. Je to sympatické a pro slabého muže je to přesně to, co potřebuje. Ale potřebujete vy slabého muže? Aby se vás bál? Aby se netěšil jít domů? Aby se s vámi hádal, když ještě není superslabý?

Protože muž v mužské síle se už nehádá. Ten vás prostě obejme, i když jste zrovna v amoku a drží vás, dokud se v něm neroztajete. A pak vám bude dobře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz