Hlavní obsah

Když žijete život (pro) svého rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

984

K tomuto článku mě inspiroval článek https://zena-in.cz/clanek/az-po-matcine-smrti-jsem-naplno-zjistila-ze-nemam-zadny-zivot-zoufa-si-klara Prosím přečtěte si ho nejdřív a pak se vraťte sem.

Článek

Život paní Kláry je typickým příkladem zničeného života

Ale ji ani nenapadne, že ona nežije svůj život. Ale že žije život své mámy. A žije to tak plně, že ji ani nenapadne, že ona je totálně zneužitá svojí mámou. Přesněji řečeno je zneužitá tím stejným, co vzalo život její mámě a už 35 let to bere život i jí. Protože i rakovina je příznakem, že ani máma nevěřila druhým lidem. A nepřítomnost otce je dalším ukazatelem téhož. Protože kdyby v životě paní Kláry byl její otec přítomen, tak by nebyla sama. Dokonce i kdyby otec také zemřel, jeho příbuzní by způsobili, že by se necítila sama a celý příběh by byl úplně jiný.

Problém je nedůvěra v druhé lidi

Právě to, že si její matka udělala ze své dcery  „nejlepší kamarádku a důvěrnici“ znamená, že ani matka neměla nikoho jiného, s kým by navázala přátelství. A tak ho navázala s člověkem, který na ni byl totálně závislý.
       A proto je paní Klára společensky neobratná. Protože to, co měla navázat s lidmi svého věku, MUSELA navázat se svou matkou. Která je pro ni dokonalá. A přitom ji na sebe navázala tak, že paní Klára úplně zapomněla na sebe a své já.

Paní Kláru teď čeká oddělení od matky

Kdyby její matka byla normální, proběhlo by to nejpozději ve 3 letech. A malá Klára by si prošla prvním obdobím vzdoru. A pak pubertou. A prožila by svůj život. Doufejme, že to udělá aspoň teď.

Když je vaše dítě vaším nejlepším přítelem,

neumíte žít a k témuž odsuzujete i své dítě. Zatímco když vás vaše dítě nenávidí, tak jste aspoň o kousek lepší rodič. Protože vaše dítě už vás smí aspoň nenávidět. Zatímco tady máma paní Kláry neumožnila ani toto.
       A jedině když máte úžasný vztah s dítětem A SOUČASNĚ vztah s druhými lidmi je ještě úžasnější, tak vaši rodiče dokázali vám dát to nejlepší.
       Ale když máte úžasný vztah s rodičem a o to horší vztahy s druhými lidmi, tak jste právě zneužitá. A daleko trvaleji a hůř, než zneužití, jaké se trestá vězením.

Skutečné řešení

Najít, proč tak moc nedůvěřujete druhým lidem. Najít proč tak moc nevěříte mužům, že jste měla jen dva partnery a ani s nimi vám to nevyšlo. Proč? Protože vy jste naprogramována od své matky tak, že vám to ani nemohlo vyjít. A ani kamarádky jste si nenašla. Chyba není na straně těch druhých, chyba byla v pocitu vaší matky, že se nedá nikomu věřit.

Když si najdete dobrého psychoterapeuta,

do 50 let máte šanci na to si najít vztah. Když si najdete někoho, kdo k vám bude krutý a vy krutou pravdu unesete, pak se můžete dostat na úroveň, že budete schopná navázat a udržet vztah už třeba za 5 let. A když si přestanete nalhávat, že všechno doteď bylo dobré, může to být třeba už za 3 roky. Ale musíte k tomu uvidět, že většina vaší osobnosti nejste vy.

Když jako rodič máte tendenci důvěřovat jen svému dítěti

Pak si velice rychle najděte někoho, kdo vám pomůže uzdravit vaše přesvědčení, že se nikomu jinému nedá věřit. Protože jinak zničíte svůj život, svého partnera i svého dítěte.
       V tomto ohledu udělala paní Klára druhé nejrozumnější řešení: Do svého problému nebude zatahovat další lidi. Bohužel o tom nemá ani tušení a tak trpí samotou, která se dá vyřešit jedině tak, že uvidí, že jsou lidé, kterým se dá věřit.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám