Hlavní obsah

Konečně se začíná říkat nahlas, že tranzice vám může zničit život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

On je opravdu někdo, komu ho nezničila? Protože dokončená tranzice znamená, že už nikdy nemůžu být naplno to pohlaví, které jsem biologicky. Ale ani to opačné nejsem a nikdy nebudu.

Článek

Můžu tak vypadat. Ale nikdy nemám šanci jím být doopravdy. A může se zrušit libovolný počet přednášek o pravdě (tedy že jsou jen dvě pohlaví), můžete se ve jménu ideologie začít klidně i popravovat, ale pravda je pořád jen jedna.
https://www.stream.cz/dvtv-interview/black-obetoval-jsem-tomu-vsechno-nechal-jsem-si-zohyzdit-muzske-telo-ale-zena-ze-me-nikdy-nebyla-64745821#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=videoportal.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Je mi líto tohoto člověka, který až pozdě uviděl to, co musí každý rozumný člověk vidět na první pohled. A ještě víc je mi líto ostatních, kteří to ještě ani nevidí. Protože to, že vás skupina mezi sebe přijme a že se tam cítíte plně sami sebou, je jen dočasné.
A v rozhovoru to popisuje jasnými a nevybíravými slovy. Které musí trochu krotit, protože redaktor chce být nestranný. Ale nestrannost v této otázce je strašlivá strannost.

Změna pohlaví je strašně jednoduchá,

říká pan Black v rozhovoru. Redaktor se ho snaží opravit, ale on si trvá na svém. Protože změna pohlaví má být šíleně složitá, aby lidé, kteří chtějí tento nevratný zákrok podstoupit, měli čas na rozmyšlenou.
Cituji: „Ve většině případů mají lidi určenou diagnózu za hodinu, dvě… Návštěva sexuologa, který dá doporučení na klinickýho psychologa, ten to ve většině případů potvrdí, protože pokud člověk řekne, že se cítí jako nějaký pohlaví, tak nemůže říct, že to tak není. Protože na to nejsou testy.“

Lékaři a psychologové selhali

Jak říká pan Black: „By měli jít do hloubky a přímo k jádru, v čem je ten problém.“
Ale jak můžete chtít po lékařích, aby šli do hloubky v něčem, k čemu mají jen údaje lidí, kteří chtějí být trans? A kdyby nějaký lékař panu Blackovi řekl, že se chce zmrzačit, bylo by to k něčemu? Jsem si téměř jistý, že ne. Že by daného lékaře vyměnil za jiného a šlo by se dál. A proč by se měl chirurg zabývat tím, co podle jeho názoru už udělali odborníci na duši? Kteří jsou na to školení? Ale problém je, že celé školení je ideologie a nic víc.
A psychologové? Ale jak můžete jít do hloubky, když na poznání daného člověka a udělání testů máte omezený čas? A hlavně někteří psychologové ani neví, jak jít do hloubky a zůstávají u zjištění, že IQ je v normě, pacient nelže a má problém se svou orientací.

Prosím, pokud přemýšlíte o změně pohlaví,

dejte si čas. Je to nevratné. Jakmile to uděláte, už se nebudete moci vrátit zpět.
Jak říká pan Black (jistě pseudonym), který prošel tranzicí z muže na ženu a následnou detranzicí: „Nemůžu mít děti a do konce života musím brát testosteron. Že byla tranzice chyba, mi začalo docházet dva roky po operaci. Mezi trans lidmi jsem vyvrhel, popisuji věci, které se nelíbí. Kdybych se dostal do rukou dobrého psychologa, nikdy do tranzice nejdu.“
A pak když zjistíte, že to byla chyba, tak budete muset lhát celý život, abyste neztratil blízké trans, nebo je ztratíte. Takže drtivá většina lidí to řeší tak, že si lžou a vědomě o tom ani neví, protože pak by si museli přiznat, že naletěli. A to je lepší se tvářit spokojeně. A nevědět o tom, že si lžu.
Na druhou stranu to také má výhody. Planeta bude za každého sterilního člověka ráda. A normální klukům také nebude vadit, když jeden konkurent zmizí. Ale váš život už nikdy nebude stejný. Zvažte sami.

Když se cítím jako opačné pohlaví,

řešení je jednoduché: Uzdravte si to ve vás, co si to myslí. Vůbec bych se nedivil, kdyby na to stačila jedna konstelace. Ale protože jsem s nikým takovým zatím nepracoval, tak nemohu ani vyloučit, že by byly nutné roky práce. Ale upřímně: Představte si, že byste pak byl daleko šťastnější a navíc ve svém těle. Nestálo by to za to? A zachránil byste si svou skutečnou identitu a své tělo.

Pokud vaše dítě uvažuje o tranzici

Přijďte si řešit, jak mu můžete pomoci, aby to nemusel/a dělat. A kdyby si to chtěl/a řešit, tím lépe.

Může být ještě hůř?

V USA už je. Už je tam zakázaná (tedy alespoň Amazonem a Wallmertem) kniha, která neříká nic špatného o translidech, jen chce říct i kousek pravdy. Takže jsme ještě blíž k tomu, abychom všichni neviděli pravdu, protože ta se někomu nelíbí.
Ale pravda je, že čím se kyvadlo posune na jednu stranu, tím silnější pak bude protitah kyvadla na druhou stranu. Takže všichni, co věříte, že trans ideologie je správná, utahujte šrouby opatrně, protože jinak na vaše přetažení doplatí ti, co vám uvěřili.

https://echo24.cz/a/HX6jT/kniha-kdyz-se-z-harryho-stala-sally-zmena-pohlavi-mne-hluboce-ublizila?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1198410&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz