Hlavní obsah
Lidé a společnost

Milí hateři, ubližujte raději mně než paní Anně Slováčkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Víte o tom, že vaše hejty můžou být pro každého nemocného člověka doslova hřebíčkem do rakve?

Článek

Já vás chápu

Já vím, že nenávist vůči komukoliv jinému je vlastně nenávist vůči sobě. Já vím, že vaše nenávist znamená vaši velikou bolest. Ale i kdybych to věděl 100×, tak pořád osten zůstává. A tenhle osten může nemocného člověka i zabít. Skutečně chcete smrt toho člověka? (V tomto případě je to A. Slováčková, ale totéž platí pro každého.) Skutečně tak moc nenávidíte druhého člověka, že mu přejete (naštěstí většinou hodně pomalou) smrt? Slova jsou mocná.
Když už si nemůžete pomoct, tak ubližujte raději mně. Já se vám pokusím mít i tak rád.

Chápu, že máte pocit, že žádnou moc nemáte

A proto se nenávistně pouštíte do druhého člověka. Jen proto, že dělá něco, co nesnášíte. Nebo proto, že on dělá něco, na co nemáte.

A i kdyby se chtěla zviditelnit, co je vám do toho?

Je to její život. Vy jste nechodil v jejích botách. Vy nevíte, jak to má doopravdy. Proč pořád chcete řešit životy druhých?
Protože jste líní dělat něco pro svůj život. Vy jí ve skutečnosti závidíte. Protože ona ve 28 dosáhla něčeho, čeho vy nedosáhnete nikdy. A tak se jí mstíte.

Je dobře, že nechce ze sebe dělat chudinku

Pochvalte ji za to. Ale ona nebude vědět, za co ji chválíte, protože v jejím světě je přirozené jít si za tím, co chce. A když vy chcete totéž, tak makejte. Od rána do večera. A pak ještě až do brzkého rána. A na 1 úspěšnou jsou tisíce neúspěšných. Ale tito lidé skoro nikdy nejsou v nenávisti. Protože oni nemají na nenávist čas. Oni místo toho pracují na tom, aby úspěchu dosáhli. A když se to nepodaří? I tak na smrtelné posteli nelitují. Protože jejich život stál za to. Což vy asi nikdy nepochopíte. Nebo ano? Pak začněte pracovat na svých snech. A že to nejde? Výmluva.

Práce nemusí být povinnost. Ona opravdu může zachránit život

Vím, že nevěříte. Chápu, že si myslíte, že každý musí pracovat pro peníze. Až pochopíte, že to může být jinak, až tehdy nebudete muset chodit do nenáviděné práce. Protože pak už nebudete muset otročit za pár šupů, ale budete mít radost ze své práce, nebo dokonce ze svého povolání.

A milá Aničko, vím, že to nebudete číst

Ale napíšu to pro Vás a budu doufat, že si to přečte aspoň 100 mých čtenářů: Představ si, že druzí lidé nepíší Vám, ale sami sobě. Je to pravda, jmenuje se to zákon zrcadla a byl to jeden z prvních zákonů vesmíru, o kterém jsem slyšel a pak po desítkách let mi došlo, že je to pravda vždy.
Ale nechci Vás nutit k tomu, abyste mi věřila. Takže si představte, že ti druzí píší jen o sobě. Dokonce bych Vám doporučil, abyste si to představila i reálně. Běžně to nedělám, protože tato technika je mocná a při delším používání může mít i velmi nežádoucí účinek. Ale teď bojujete o život, tak potřebujete všechno, abyste svůj boj vyhrála. A všem, kdo píší negativně, se jejich energie vrací zpátky. A všechny, ze kterých je cítit láska? Láska může prostupovat až k Vám. Protože pohádky mají pravdu. Láska vítězí nad vším. Čím víc lásky vyšlu, tím víc jí dostanu zpět. A mě neubude a druhého přibude.
Přeju Vám, abyste to všechno zvládla. A na ty ostatní se vy…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz