Hlavní obsah
Seberozvoj

„Miluji tě“ znamená v mužském a ženském jazyce něco hodně odlišného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

990

Rozhodl jsem se číst zena-in, protože je neskutečně plný inspirace pro začátek mé výuky mužského jazyka pro ženy.

Článek

1. lekce: Miluji tě

Nejdřív je nutno vysvětlit, že ne úplně každý muž mluví mužštinou. Ženštinou mluví zejména muži, kteří trpí nenávistí k mužům nebo obecně všichni muži, kteří byli vychováni jen matkou. A i někteří jiní muži mohou přecházet z mužštiny do ženštiny, aniž o tom ví. Protože slova jsou úplně stejná. Ale jejich význam je často úplně opačný.

Když vám muž řekne, že vás miluje,

je to výsledek dlouhého procesu. Který může trvat NEJMÉNĚ roky. Protože on celou tu dobu přemýšlí, jestli se na to může spolehnout. Jestli vás bude milovat, i když s ním nebudete mluvit nebo mu nadávat.

On probírá v duchu všechny možnosti, které volila jeho matka vůči jeho tátovi a plus k tomu přidává všechny další zkušenosti, které s ženami udělal on. Protože i ten nejméně muž nějak cítí, že na jeho slova má být spoleh. A obzvlášť když cítí, že na jeho slova není spoleh, tak se o to víc snaží a nakonec díky tomu nedosáhne nikdy stavu, kdy by to byl schopen říct sám od sebe. Protože tak moc chce, aby i na něho byl spoleh.

Protože muži mají geneticky zakódováno, že je třeba mlčet a mlčky i trpí. Protože všichni muži mají předky, kteří když byli na lovu, tak sebemenší zvuk by celý lov pokazil. A muži, kteří mluvili, tak umřeli. Spolu se svými ženami a dětmi, protože když bylo hodně lovů neúspěšných, tak nejpozději v zimě umřel celý kmen. Takže současní muži jsou potomky nemluvných mužů.

A komici? Když se podíváte do soukromí komiků, tak většinou jsou to suchaři, kteří nechtějí mluvit. A i přesto jsou tací, kteří umí bavit společnost i svou ženu v soukromí. Ale takových je velmi málo.

Když vám žena řekne, že vás miluje

Mluví o tomto okamžiku. Právě teď vás miluje. A jakmile se podíváte na jinou ženu, tak vás nenávidí. Rozdíl mezi témiž slovy v mužštině a ženštině je asi podobný jako mezi člověkem, který vidí 3 lidi jako dav a mezi jiným, který si říká, že 10.000 lidí na Václaváku ještě není dav, protože to bude až od 50.000 lidí.
A proto to žena chce slyšet pořád. Protože ona chce být ujišťována, že teď ji milujete. A teď taky. A pořád. A i teď. A pořád.

Zatímco muž, který se ještě nerozhodl, to nechce říct, abyste se na něj pak, až to řekne, mohla spolehnout. A muž, který se už rozhodl, nechápe, proč to chcete slyšet znovu, když vám to přece řekl už před 30 lety a teď ještě není zlatá svatba, kdy se to opakuje. A tak čím pravdivější a zodpovědnější muž, tím hůř pro něj. Protože z pohledu ženy on mě už nemiluje, když to nechce říkat. Ale pravdou je, že muži jsou zvyklí věřit činům. Zatímco ženy tím, že nevidí činy svého muže, tak často sednou na lep těm, kteří se řídí pravidlem: Nikdo toho nesplní tolik, co já slíbím.

A jsou muži, kteří se to naučili. A neotravuje je to. A část z nich jsou muži, kteří chtějí ženu využít a odejít. Protože když chcete být hajzl, nesmíte se tak chovat. A proto jsou za hajzly považováni slušní muži, kteří jen neznají způsoby a naopak hajzl se způsoby má žně.

2.lekce: Pauza ve vztahu je pauza ve vztahu

Tedy přerušením vztahu na dobu určitou. Se vším všudy. Stejně jako vystoupení z vlaku nebere možnost znovu nastoupit tam, kde muž vystoupil, tak pauza ve vztahu znamená, že vztah pokračuje, tam kde byl. A v době přerušení si může dělat každý co chce.
A že jsou i muži, kteří to tak neberou je veliká výhoda a vzácnost.

Pauza ve vztahu ale není důvodem pro nevěru

To je pro většinu mužů stejné jako byste jim řekla: Můžete přerušit jízdu vlakem, ale nesmíte vlak opustit. A jak to mám sakra udělat? Když vlak neopustím, jak mohu přerušit jízdu?

Takže je lepší použít jiný výraz: „Já jsem pořád ve vztahu a ty musíš být také.“ Jen teď jedu k rodičům a prosím, abys mi byl věrný. A o pauze vůbec nemluvte. Protože pauzu využijí muži, kteří se rozhodli pro vás, aby si ještě naposledy užili před tím, než půjdou do chomoutu. Obzvlášť když vy sama jste se pro pauzu rozhodla jen proto, že jste cítila nudu. A na to můžou i muži, kteří se rozhodli pro vás, reagovat tak, že si to nakonec zase budou dlouze rozmýšlet. Protože když si ona není jistá naším vztahem, mám právo ji k sobě připoutat? Ale toto myšlení se netýká všech mužů, jen těch, které nejvíc chcete. A právě ty můžete od sebe odpudit.

Pro muže už pauza ve vztahu znamená veliký problém

Protože většinou je to jen předstupeň před tím, než bude opuštěn. A to je další důvod, proč si s tímto souslovím nezahrávat. Protože je spousta lidí, pro které je pokořující dostat kopačky, že je radši dají sami.

Nuda ve vztahu je podmínkou, aby se váš vztah mohl vyvinout dál

Takže místo abyste se nudy bála, tak o ní mluvte a když se jí budete bát oba, tak navštivte někoho, kdo vám vysvětlí, že až budete mít děti, budete velmi ráda za okamžik, kdy si nudu užijete.

O všech věcech, které se týkají vztahu musíte mluvit

Ale tak, aby vás muž slyšel a chtěl vám rozumět. Což je velice těžké. Protože většina mužů nechce mluvit. A už vůbec ne o vztahu. Takže na to musíte jinak: „Chtěl bys, abych byla šťastná?“ Já budu moc šťastná, když se přemůžeš a pro mě uděláš tento hrdinský čin. A popíšete ho co nejméně slovy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz