Hlavní obsah
Seberozvoj

Pozitivním myšlením k trvalé invaliditě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Paní A se ptá: „Mám dlouhodobé bolesti zad a docela silné. K tomu mě dlouhodobě bolí rameno a nemohu s ním pořádně hýbat.

Článek

Doktoři mi řekli, že dle rtg je nález přiměřený věku, degenerativní změny a prý dnes záda bolí každého. Mám si najít dobrou rhb a cvičit. Nijak jinak mi prý nepomohou. Cvičím denně, dojíždím na skupinová cvičení, 1×14 dní dojíždím na placenou rhb, na akupunkturu. Už nevím, co s tím? Ta permanentní bolest mě ničí, omezuje v aktivitách. Nemám si prý brát na záda tolik starostí, ale nevím, jak to udělat. Snadno se to řekne, ale moje hlava neví, co s tím? S přenastavením mysli, čímkoliv, co by mě nakoplo a ukázalo cestu z kruhu ven?“
Odpověď od ženy B: „Potřebujete se osvobodit od svých černých myšlenek, máte jich hodně, stavíte na nich svůj život. Tím, jak očekáváte špatné, se zatěžujete, je to zátěž, která je pro vás neúnosná - proto ta záda. Neměla byste tolik starostí, kdybyste tak černě neuvažovala - vy si ty starosti svým myšlením tvoříte a tím způsobujete bolest svým zádům. Vaše negativní myšlení má základ ve vašem dětství, pokud byste chtěla své myšlení změnit, potřebovala byste začít právě pochopením vztahu mezi svým myšlením a dětstvím. Toto pochopení je pro vás odrazový můstek, mnoho byste si tímto pochopením ujasnila a dovedlo by vás k rozhodnutí své myšlení změnit.“
Paní A: „Ano, s tímto souhlasím a pracuji na tom.“
Žena B: Na čem pracujete?
Paní A: Vědomě nahrazuji negativní myšlenky pozitivními. Je to těžká práce. Člověk si ani neuvědomuje, kolik negativity v těch myšlenkách je, když už je na to tak odjakživa zvyklý.

A čím víc na sobě paní pracuje, tím jsou bolesti silnější

Což neznamená nic jiného než že lépe nic nedělat, než to dělat špatně.
Proto tolik lidí si dělá srandu z žen-ezoteriček, které čím víc na sobě pracují, tím je to všechno pořád stejné. A když ještě navíc evangelizují svého muže, aby dělal to samé, tak není divu, že je tolik lidí se jakékoliv představě na téma „práce na sobě“ vyhýbají.

To, co funguje, je přirozené pozitivní myšlení

A naopak umělé pozitivní myšlení, které nevychází zevnitř, má v nejlepším případě negativní vliv jen na peněženku. V horším to může vést opravdu až k invaliditě.

Když máte semafor a všechny světla byste namalovali na zeleno. Co by se stalo? Byl by to perfektní život? Nebo by naopak vzrostl chaos na silnicích a velmi pravděpodobně i bouraček?
A proč si myslíte, že by to ve vašem vnitřním světě mělo fungovat jinak?
Ale bohužel i tohle si říká ezoterika, ačkoliv správně by to mělo jmenovat: Snaha o přemalování světa na růžovo, aniž pro to cokoliv reálně udělám.

Jestli chcete ulevit svým zádům,

potřebujete pravdu. Ale tím pádem se vaše vnímání vašeho života změní k horšímu. Protože si ho přestanete malovat na růžovo.
Ale váš život se zlepší. Jen to možná nebudete vidět hned. Protože najednou váš semafor bude ukazovat STOP, když se máte zastavit. Ale bude na to spolehnutí. Stejně jako když bude svítit „Jeďte.“

A pak bude dobré si vyřešit zelené barvy, které svítí červeně. Protože na vašem semaforu v důsledku např. traumat z dětství svítí červeně všechny barvy, když si přestaneme malovat realitu na růžovo. A aby tam nebyla nekonečná zácpa, kterou nejvíce odnášejí záda, tak je třeba uzdravit přirozeně zeleně svítící světla, aby se vrátila ke své přirozenosti. A pak vás nebudou bolet záda. Protože záda „dnes bolí každého“ – když se přetěžuje. Ale zatímco přetěžování fyzické se může zastavit, tím, že nebudu nic nosit, tak přetěžování psychické je tady pořád, dokud se neuzdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz