Hlavní obsah

Proč se můj muž změnil po narození dítěte?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Tak se cítí mnozí muži, když jejich žena na ně po narození jejich dítěte zapomene 1002

Zrovna jsme začal psát o výhodách a nevýhodách rovnoprávného a plnoprávného vztahu.

Článek

A přesně v tom okamžiku měla jedna paní dotaz, který se dá zjednodušit asi takto: Paní si myslí, že problém je v jejím mužovi. Že ten maskoval svou skutečnou tvář a jakmile měli dítě, ukázal svou pravdivou stránku.
Protože neznám ani jednoho z nich, tak nelze vyloučit i její vysvětlení. Ale pak skutečně nemá jinou možnost, než se rozvést a děti mít ve střídavé péči nebo zůstat, ale být v nepřátelském prostředí nebo si na to zvyknout.

Co skutečně chce muž?

Muž chce být ten nejdůležitější ve své rodině. Můžete říct, že chce být největším kohoutem na svém dvorku.

Co smí chtít muž v dnešní době?

Ale protože dnes je jiná doba, tak muž musí být rovnocenný se svou ženou. To se ještě dá unést. Ale pak přijde dítě a pro mnoho žen se jejich muž dostane až na úroveň pátého kola u vozu. Tedy najednou je tady muž, který má geneticky danou chuť se o ženu starat. Ale jak se může muž o ženu starat, když jsou si teoreticky rovní, ale prakticky je až za ní a za jejich dítětem? Na kurzu to vždy ukazuju názorně: Opřete se o někoho stejně velikého a stejně silného, jako jste vy. Jak to dopadne? Opíráte se o sebe navzájem. Což by ještě docela šlo, kdyby v podvědomí vašeho muže i vašem nebylo sdělení: Když muž je odsouzen do role vzájemné opory, nedává ženě žádnou oporu. A protože to žena cítí (i když o tom neví a vědomě se snaží o opak), tak jí nakonec nezbyde, než se o sebe postarat sama. Ale protože cítí, že to tak není správně, tak začne obviňovat svého muže.
Dospělý muž (což vždy píšu s velkými písmeny, abych ukázal, že takových mužů je velice málo i když mají biologický věk třeba 50 let, natož 20) by ji v takovém případě objal a nechal ji, aby do něho mlátila a přitom by jí nedovolil, aby mu ublížila. A v takovém případě by už tady nebyl rovnoprávný vztah, ale plnoprávný vztah, ve které je skutečný muž větší a svou ženu chrání před veškerým nebezpečím, tedy i před ní samotnou. A žena by se uklidnila a už by se nemusela bát. A tudíž by přijala to, že je menší a už by nedávala dítě před svého muže. A oba by se starali o jejich dítě.

Ale protože máte zatím jen nedospělého muže, tak on neví, jak si s tím poradit. A muž, když neví, co má dělat, tak odpočívá. A když se snažíte, aby vám pomohl, tak když on se podvědomě cítí jako menší, tak se chová jako malé dítě – vzteká se a používá jedinou věc, ve které má nad vámi navrch – fyzickou sílu. Přičemž když poprvé použije svou převahu ve fyzické síle, aniž má převahu ve skutečné síle, tak tím skončil. Protože žena jen čeká, až ji poprvé napadne a pak už odchází. A že jsou ženy, které tak moc se nemají rády, že pak čekají na větší a větší ublížení, tím hůř pro ni i pro něho.

A muž je čím dál tím menší a tím víc narůstá

rozpor mezi tím, jak to je a jak to má být podle jeho podvědomí. Protože kohout, který neumí chránit své slepice, skončí na smetaně. Zatímco muž, který selhal ve svém nejdůležitějším úkolu, je nevrlý, hádavý, vzteklý, podrážděný. Prostě všechno to, na co si stěžujete. A nevidíte, že jste se tam dostali společně. On tím, že si neuměl říct, co chce. A nejhorší je to, že on to možná ani teď neví. Protože je mu to vytlučeno z hlavy naší společností. A vy tím, že jste si myslela, že úkol chlapa je být jako vy. Ale to musí selhat zákonitě. Protože muž není žena s penisem. Stejně jako vy nemáte být mužem s prsy.

A takto končí každá snaha o rovnoprávnost

Představte si, jak skončí jakýkoliv stav, kde jsou dva lidé a ti dva mají odlišný názor. Buď se dohodnou, že udělají kompromis. Nebo si budou dělat naschvály. Nebo v sobě najdou zbyteček lásky a můžou jeden druhému pomáhat a pak se může i rovnoprávné manželství obrodit.

Ale smysl pro ženu i pro muže má jen plnoprávnost

Plnoprávný vztah ryby a ptáka říká, že ryba má plavat a pták létat. Zatímco v rovnoprávném vztahu se musí ryba učit létat a pták se učit potápět. A totéž platí i pro vztah muže a ženy. Jen s tím rozdílem, že rozdíly mezi mužem a ženou jsou menší, než mezi rybou a ptákem.

Protože jedině tam může žena dostat to, co chce nejvíc. Ochranu. Péči. Podporu.
Ale to znamená, že za to musí něco dát. Aby mohla dostat podporu, musí být muž větší. Aby dostala ochranu, musí být ochotna následovat muže. Aby se nemusela muže bát, musí mu dát sebe.
A to je pro většinu žen zatím nemožné. Protože se mužů bojí. A muži se bojí žen.

Ve stejné době na stejných místech jsou muži, kteří mají ve skutečné úctě ženy. A tyto ženy to vycítí. A mají v úctě svého muže i všechny muže. A bohužel tyto dvě „ligy“ se nepotkávají. Protože pro ženu, která se bojí mužů a ani o tom neví, jsou nepřitažliví muži, kteří by ji uzdravili. A je jen jediný způsob, jak se tito lidé mohou potkat: že dají přednost rozumovému vztahu. Ale většinou to po určité době končí, protože takový muž „je moc nudný.“
Já sám znám jen jeden případ, který skončil dobře a to jen proto, že paní si to chtěla vyřešit metodou, která to umí. A tak se po půl roce se změnil její postoj k manželovi z „nepřitahuje mě a já chci pořád toho bývalého, který mě málem zabil“ na „mého manžela miluju a on je ten nejlepší.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz