Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Žárlivostí končí vztah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

I takhle může vypadat vztah založený na žárlivosti

Protože žárlivec ve skutečnosti říká: „Chci, abys mi byla nevěrná.“ Nebo: „Vím, že mi budeš nevěrná“.

Článek

Chápu, že to zní divně. Vždyť přece žárlivec naopak dělá vše pro to, aby mu ten druhý partner patřil. Ale právě příliš veliká snaha prozrazuje, že je tam i opačný pól – čím více žárlím, tím více ukazuji, že buď chci nebo počítám, že ten druhý mě opustí.
Začátek konce vztahu může trvat i 50 let, ale obvykle žárlivost ukazuje, že se vztah blíží ke konci. Takže jestli chcete, aby Váš vztah vytrval a zlepšil se, když v něm je žárlivost, je třeba ji uzdravit.

Ale vždyť přece žárlivost je pěkná

Kdyby na mě můj partner nežárlil, bála bych se, že mě nechce. Chápu, že pro některé lidi je žárlivost pěkná. Ale je to jako bych se brodil v moři a vodu měl až po kotníky a říkal tomu moře.
Je to moře. Po kotníky. Ale s mořem to má společného jen slanou vodu. Skutečné moře je až za obzorem, kde dosahuje kilometrových hloubek. Stejně jako skutečná láska je až za žárlivostí. Ale když se Vám líbí brouzdaliště.
Problém je ten, že zatímco lásky je po kotníky, tak bouřek je víc, než na otevřeném moři.

Co se dá s žárlivostí dělat?

Je to jednoduché – v konstelacích si postavíme Vás a Vaši žárlivost a uvidíme, co Vaše žárlivost představuje. Dá se dokonce říct, že žárlivost každého člověka je jedinečná. A proto drtivá většina terapií umí jen žárlivost potlačit. Zatímco my umíme žárlivost uzdravit. Možná se jedná o Vaše vnitřní dítě, které nevěří, že by o něho mohl někdo stát.
Nebo je to Vaše vnitřní dítě, které se rozhodlo, že o něj stejně nikdo nestojí, tak dopředu všechny odežene. Může to být také Vaše babička, která nevěřila své ženskosti nebo Váš otec, který nevěřil ženám. Možností jsou mraky a jedině když uzdravíte tu svojí, tak Vám bude lépe.

Ale to nejdůležitější

je, že Vám jenom neubude žárlivost, ale přibude něco důležitého. Možná to bude víc (skutečné) sebedůvěry. Nebo radost ze života. Může to být cokoliv, co Vám chybí a co marně toužíte získat.

Když Vám vadí žárlivost partnera

Tak se přijďte podívat na to, proč jste si žárlivého partnera našla. Někdo si pokaždé „neomylně“ vybere žárlivce. A jinému se to stane náhodou. Ale vždy můžete něco udělat, aby Váš partner přestal žárlit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz