Hlavní obsah

Follow the money - Sleduj prachy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Herman

Známé úsloví „Follow the money“ (sleduj tok peněz), které zpopularizoval film s Robertem Redfordem a Dustinem Hoffmanem Všichni prezidentovi muži (1976), naznačuje, že politickou korupci lze vynést na světlo zkoumáním převodů peněz mezi stranami.

Článek

Novináři webu se stejným názvem se tímto pokynem evidentně řídili i při zkoumání toku peněz, které mířily z České republiky přes v současnosti nejznámější českou kampeličku až do Bruselu a zase zpět.

Můj diagram by měl názorně upozornit na několik nepopiratelných faktů, které zveřejnil i server SeznamZprávy.cz (odkaz na tento článek přikládám níže)

Foto: Martin Herman

Peníze musí kolovat

1. Že si do Podnikatelské družstevní záložny uložil současný premiér v roce 2015 necelý milion (na který ale potom zapomněl). Tím se stal podílníkem zmíněné záložny (2015 – 2020).

2. Že firmy, které byly - stejně jako premiér Fiala - podílníky téže záložny, poukázaly miliony korun bruselskému think – tanku New Generation (2017 – 2022).

3. Že ze stejného think – tanku následně plynuly miliony korun zpět do ČR, a to do Institutu Petra Fialy (2018 – 2023).

Můj děda říkával, že peníze musí kolovat.

Jestli tomu budete říkat podobně, nebo třeba Vracení finančních darů, nebo Praní špinavých peněz, či Standardní bankovní operace, nebo nějak úplně jinak, to už nechám na každém…

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-fialuv-institut-ma-prijmy-od-nadace-kterou-sponzorovala-prazska-zalozna-244921#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest240_dop_cizich_clanku_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Podnikatelská družstevní záložna

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz