Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hejtmančina profesní minulost? Hrubá, sprostá, arogantní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay, Martin Herman

Končící středočeská hejtmanka se ráda chlubí svou novinářskou minulostí. Už méně se ale chlubí metodami a chováním, které ji prokazatelně provázely. Z dochovaných zdrojů lze ale leccos zjistit. A není to příjemné počtení.

Článek

„Jsem hejtmanka Petra Pecková a od mládí bojuju proti lžím, podvodům … a nespravedlnostem. Nejdříve jako reportérka publicistického pořadu Občanské judo.“

Takhle se chlubí současná končící středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) ve svém předvolebním klipu.

Pojďme se tedy podívat, co je na tom pravdy a jaká že to byla bojovnice proti lžím a nespravedlnosti. Shodou okolností nejsou k dohledání téměř žádné její reportáže z Občanského juda, kde tehdy pracovala ještě pod jménem Petra Černá. Nicméně díky veřejným zdrojům se dá zjistit, jaké postupy k výrobě svých reportáží používala.

Je např. známá stížnost vedení města Kyjov, adresovaná řediteli TV NOVA ohledně tendenčně a neobjektivně zpracované reportáže, porušení Etického kodexu novináře a navíc také ohledně chování současné hejtmanky a jejího vulgárního vystupování.

„To, že byla reportáž velmi tendenční a reportérka se dopustila naprosto flagrantního porušení Etického kodexu novináře, přijatého valnou hromadou Syndikátu novinářů, bych ještě unesl,“ napsal tehdy místostarosta města Kyjova, kde Petra Černá (Pecková) natáčela pořad, a pokračoval dál s ohledem na samotné chování a vystupování současné středočeské hejtmanky.

„Její chování bylo tak hrubé, až sprosté a arogantní, že jsem se rozhodl to řešit prostřednictvím vás, dále prostřednictvím Komise pro etiku Syndikátu novinářů a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Foto: Martin Herman

Stížnost řediteli TV NOVA

Sestříhaný pořad bez slovních výpadů, hrubosti a tendenčnosti reportérky, by změnil pohled na celou kauzu,“ napsal ještě místostarosta Kyjova a osvětlil tak způsoby, jimiž Petra Černá (Pecková) dosahuje svých cílů.

„Nechápu, jak je možné, aby taková osoba pracovala v TV,“ vyjádřil ještě svoje přesvědčení, že podobní lidé by divákům svoji práci prezentovat neměli.

Pro úplnost ještě dodám, že Syndikát novinářů zmíněnou stížnost uznal jako důvodnou. Tedy dal vedení města Kyjov za pravdu.

Pokud si někdo říká, že tady řeším tzv. hříchy mládí, tedy pravěk, ať se podívá na záznamy ze zastupitelstva Středočeského kraje a zejména na pasáže, kdy vše nejde tak, jak si paní hejtmanka představuje.

Sami pak posuďte, zda vede zasedání objektivně, nebo zda se třeba v duchu toho, co bylo zmíněno výše, nechová arogantně, nepoužívá slovní výpady a není tendenční.

Holt, co se v mládí naučíš…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz