Hlavní obsah
Názory a úvahy

Předžalobní výzva hejtmanky Peckové připomíná přísloví o potrefené huse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Hejtmanka Petra Pecková se objevila v médiích v souvislosti s korupční kauzou Dozimetr. Dokonce tato média citovala odposlechy, kde se opakovaně objevuje její jméno. Teď po mně žádá omluvu za to, že jsem četl noviny a dal si dohromady jedna a jedna.

Článek

Chápu, že není ráda, že se její jméno objevuje v souvislosti s činností údajných zločineckých organizací ve Středočeském kraji, ale to je tak vše, co mohu. Posílat mi kvůli tomu „předžalobní výzvy“ nemusí. Stačí, když to na krajském zastupitelstvu vysvětlí.

Na začátku celé této kauzy byl článek serveru PrahaIN.cz. Úryvek, který se týkal paní hejtmanky, zde raději ocituji přesně.

„Hele, já to tady na tebe rovnou vychrlím. My se nejvíc posouváme s Lichtíkem (Jan Lichtneger, pozn. red.). To je téma. Počkej. Dám ten svůj telefon do prdele. Takže my se posouváme raketově. Já byl furt skeptickej, že do konce roku to jako to. Tak teď hlásím, že na podzim už budou první výsledky. Bezpečný,“ hlásil Nemrah. Redl informaci ocenil. Chtěl ale vědět, jestli o všem ví i tehdejší náměstek hejtmanky Peckové Věslav Michalik (oba STAN).

„Je to s ním sdílené absolutně ve všem. A krom toho je s Věškem a hejtmankou odladěná celá organizační struktura,“ dodává Nemrah poněkud nesouvisle.

Šlo o vyjádření jednoho z obviněných Zakarii Nemraha směrem k šéfovi skupiny Michalu Redlovi poté, co ho seznámil s kroky, které měly proběhnout v rámci reorganizace Krajské správy a údržby silnic (KSUS) pod vedením zmíněného „Lichtíka“, tedy dosazeného ředitele Lichtnegera.

Mimochodem Jan Lichtnegera do funkce ředitele KSUS jmenovala Rada kraje, které Pecková šéfuje a odvolali ho po vypuknutí kauzy Dozimetr a po policejních domovních prohlídkách u Lichtnegera. Těsně před jeho odvoláním mu ale za dobrou práci stačili schválit odměny. Už to je přece zajímavé.

A co paní hejtmance vadí?

Třeba to, že jsem napsal: „Kmotr a kamarád ministra vnitra opět v akci. Objasní nám odposlechy i roli paní hejtmanky, kterou také spis zmiňuje?“ Zdá se tedy, že paní hejtmanka by nejraději po vzoru svého předsedy a šéfa ministra vnitra také ráda rozhodovala o tom, kdo a na co se bude ptát. A o čem se smí nebo naopak nesmí hovořit.

Dále mi paní Pecková vyčítá větu: „Hejtmanka Pecková totiž podle spisu osobně ladila celou strukturu organizovaného zločinu u středočeských silničářů.“ No, a to už je problém. Protože tato věta vychází z odposlechů citovaných v médiích. Mám tedy jít a vyndat ze spisu odposlechy, které se o hejtmance Peckové zmiňují? Možná tak by si to představovali ve STAN, ale já toto neumím. A i kdybych uměl, nikdy bych to neudělal.

Dále jí vadilo sdělení: „Paní hejtmanko, podle toho, co je zveřejněno, jste byla důležitou součástí zločinecké skupiny. Odejděte i s vaším korupčním hnutím,“ které jsem umístil na svůj Facebook.

Takže se mám omluvit za to, že si myslím, že pokud je někdo v policejním odposlechu zmíněn, že odladil organizační strukturu chystané trestné činnosti, měl by z politiky odejít? Ale já si to opravdu myslím. Chápu, že v hnutí STAN na to mají poněkud jiný pohled, ale to je právě ten jejich problém.

A konečně se mám omluvit za tuto úvahu: „Tedy Věslav Michalik, náměstek hejtmanky Peckové pro finance, solární baron, kmotr STAN, člověk, který nedokázal věrohodně vysvětlit původ svých „kyperských“ milionů a blízký přítel ministra vnitra Rakušana a sama hejtmanka Petra Pecková, která byla v souvislosti s Dozimetrem v tomto spisu zmíněna už jako účastník schůzky spolu s ředitelem VZP a Petrem Gazdíkem (druhá větev Dozimetru, která se zabývá VZP) podle Nemraha ladili organizační strukturu celého tunelování středočeské Krajské správy a údržby silnic.“

Mám se omluvit za to, že jsem napsal, že hejtmanka byla ve spisu zmíněna jako účastnice schůzky, když byla v odposlechu zmíněna jako účastnice schůzky? Nebo se mám omluvit za to, že byla ve spisu zmíněna jako ta, se kterou byla odladěna organizační struktura tunelování, když byla v odposlechu zmíněna jako ta, se kterou byla odladěna organizační struktura plánované trestné činnosti, kterou probírali dva v kauze obvinění lidé?

Jen proto, aby si každý mohl udělat obrázek o tom, co ještě bylo zveřejněno, dodávám, že např. Deník N napsal: „Kromě toho policie tvrdí, že Dovhomilja s někdejším náměstkem Všeobecné zdravotní pojišťovny Tomášem Knížkem, který je nově obviněn v další větvi kauzy, pro Gazdíka v roce 2020 domlouvali schůzku s ředitelem VZP Zdeňkem Kabátkem.

Účel této schůzky nebyl v hovoru sdělen, konstatují kriminalisté. Podle nich se však mělo konat ještě jedno setkání mezi Kabátkem a Gazdíkem, kterého se měla účastnit i středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN).“

Ano, čtete dobře, opravdu tam stojí: Policie tvrdí, nebo Konstatují kriminalisté. Tedy žádné dezinformace, pomluvy atd., jak se snaží namluvit hejtmanka Pecková všem okolo.

A zakončit to celé můžeme naprosto konkrétním příkladem, který se prokazatelně stal.

Server PrahaIN.cz citoval policejní odposlechy, kde bylo v souvislosti s Krajskou správou a údržbou silnic uvedeno: „Nikomu se to ještě nepodařilo. Věšek je úplně nadšenej. Říká - ty vole, super. Takže v září nastupuje provozní náměstkyně, což je dvojka. Náš člověk. Pod ní nastupuje šéf všech středisek - náš člověk. To znamená, že budeme mít celou tuhle linii…“ zaradoval se Nemrah.

Jinými slovy: ředitel Lichtneger plnil zadání a do organizační struktury KSUS k radosti vedení celého gangu implementoval svoje lidi. Ano, to je s největší pravděpodobností ta organizační struktura, kterou měl podle odposlechů Nemrah „odladit“ s hejtmankou Peckovou a jejím náměstkem Michalikem.

Nevěříte, myslíte, že Nemrah Redlovi lhal? Nelhal. Na podzim 2021 totiž opravdu – prokazatelně a nade vší pochybnost - nastoupila nová provozně-technické náměstkyně a hlavní kontrolor všech středisek KSUS.

A proč to celé píšu? Abych ukázal nejen nesmyslnost počínání paní hejtmanky, ale především její neskutečnou aroganci, když se snaží reálné události potlačit, nebo je, po vzoru ministra vnitra, označovat za dezinformace.

Jenomže toto nejsou dezinformace, toto je realita, ze které by slušní politici měli odvodit odpovědnost. A když ne oni, tak jejich slušnější kolegové by je k tomu měli přimět. Pokud to totiž neudělají, znamená to, že s jejich chování schvalují.

Nervozitě hejtmanky Peckové se nelze divit. Ve STAN jsou teď s nervy na pochodu téměř všichni, ale její hrozba žalobou ze všeho nejvíc připomíná přísloví o potrefené huse, která se vždycky ozve.

ZDROJ:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz