Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rakušan už je velký pán, Kolín ho netankuje, zato Prahu řeší příkladně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Nedávno jsem upozorňoval na svém Facebooku na bordel, který má na svědomí skupina výrostků v silných autech, která obtěžuje zákazníky nákupního centra i obyvatele nedaleké obce. Vyšlo pár článků, všichni slíbili spolupráci a nestalo se nic.

Článek

A co jsem to tehdy vlastně na ten Facebook napsal?

Foto: Martin Herman

Facebook text

Protože v obci, které se věc týká, bydlím, vím dobře, že obyčejní lidé proti těmto gaunerům nemají šanci. Taky dobře vím, kolikrát volali na policii, aby zasáhla a kolikrát jim bylo řečeno, že nelze nic dělat. A když už policie dorazila, opsala si SPZ a odjela. A zase nic.

A také vím, že můj Facebook je vedením STAN poměrně sledovaný (soudě podle jejich reakcí), už jen proto, že se netajím se svým názorem na toto hnutí a nepochybuji o tom, že do něj plynuly zločinecké peníze a ovlivňovali ho zločinci. A možná ho ještě ovlivňují – těžko říct, když se člověk podívá na úplatky do Liberce, nebo na veřejné zakázky na Středočeský kraj. Takže také vím, že o mých příspěvcích na téma „motosrazy“ u obchodního centra v průmyslové zóně Kolín/Ovčáry dobře věděli.

A nic nedělali.

A protože můj Facebook sledují i ti hoši ze skupiny Ovčárecká výtržnická, kteří mají na svědomí ony „brikule“, jak tomu říkají, což přeloženo znamená automobilové řádění, gumování, řev, rány z výfuků atd., snadno si dali dohromady, že i když se o jejich činnosti ví, tak nikdo nic nedělá, aby jí zabránil.

Nelze se tedy divit tomu, že si začali myslet, že jsou nepostižitelní. A vyrazili do Prahy. A že nejsou žádná „béčka“, hned si zabrali Nuselský most. A policie zase nic.

Ale světe div se. Najednou to chce řešit sám ministr vnitra. Ptát se, proč takovou nevšední ochotu neprojevil dřív, je zbytečné.

Mám na to takovou teorii.

Podle přísloví „orel much nelapá“, jsou totiž problémy obyvatel nějaké bezvýznamné obce na Kolínsku, nebo lidí, co chodí nakupovat do tamních supermarketů, pod Rakušanovu rozlišovací schopnost a stížnosti nějakého Hermana a jiných zoufalců mu body a hlasy nepřinesou. Vždyť přece Kolín má STAN odjakživa jistý a občané mu tady vždycky svoje hlasy dají, ať dělá, co dělá…

To Praha, to už je jiná liga. Tam stojí za to dát o sobě vědět a ukázat, že je člověkem na svém místě. Navíc ten „vyrvál z Nuseláku“ mohl rušit nějakého vlivného člověka/známého, a to už stojí za nějakou tu námahu.

Tak jen tak dál, pane ministře. Moc se těším na další volby. Ty snad ukáží, že teď už nemáte jistý ani ten Kolín.

Jo a pane ministře, kdyby vás zajímalo, kde bude další sraz těch „borců“ a další „vyrvál“, tak stačí sledovat Instagram. Myslel jsem si, že je to součást policejní práce, ale není. Jinak by totiž minulou sobotu policie byla u srazu v Ovčárech, kde se ti „borci“ přijeli lidem vysmát a ukázat, že je jim jedno, co se o nich píše.

Takže informace pro vás: 9. 3. v Plzni a 15. 3. v Poděbradech.

Evidentně to ví každý, kdo se o to trochu zajímá. Kromě policie – pokud se o to tedy zajímá, ale teď už musí, protože Praha.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz